Kažkada labai seniai mano šeima augino labai daug rabarbarų. Labai jų nemėgau, nes man vis tekdavo ravėti juos, apkasti, o vasarą vakarais pririnkti gerą maišą močiutei, kad galėtų nešti kitą dieną į turgų. Tuo metu rabarbarai buvo labai vertinamas ir "nepigus" malonumas, kas mane visada stebindavo. Nedidelė sauja rabarbarų tuo metu kainavo 40 kapeikų. Negalėjau niekaip suprasti, ką žmonės daro su tais rabarbarais ir kodėl juos perka, nes mama tik kompotą iš jų virė su obuoliais ir braškėmis. Žalias rabarbaras man buvo tikrai per rūgštus.
Na, bet metai bėgo, keitėsi laikai... nebeliko rabarbarų laukų ir atėjo ta diena, kai aš pagaliau supratau koki "auksą" turėjome. Tokių gražių rabarbarų niekur daugiau nesu mačiusi. Jau pora metų bandome su mama užsiauginti vėl rabarbarų, bet kažkodėl mums nelabai sekasi. Dabar jau žinau, ką žmonės iš jų daro.
Iš tiesų turiu gan daug mėgstamų receptų su rabarbarais (nuo pyragų iki troškintos vištienos) ir šis - vienas iš jų. Pyragą galima kepti vien su rabarbarais na, o aš šį kartą maišiau dar su braškėmis. Superinis derinys, pyragas gaunasi ir drėgnas, ir trapus. Išmėginkite ir jūs.
Šiam pyragui papuošti naudojau tešlą iš kurios gaminami
kačių liežuvėliai. Galite puošti ir kitaip, bet tikrai rekomenduoju šį variantą.