Maskarponės sūrio pyragas - cheesecake'as su karamelizuotomis kriaušėmis

2023-10-18 Autorius Gamina Vanagai

Maskarponės sūrio pyragas - cheesecake'as su karamelizuotomis kriaušėmis
Nebežinote ką pagaminti iš kriaušių? Noriu Jums pasiūlyti itin fantastišką cheesecake'ą - sūrio pyragą su maskarpone ir karamelizuotomis kriaušėmis. Patikėkite skonis yra tikra fantastika. Valgysite ir savo pirštelius laižysite. Ne tik išsisaugosite receptą ateičiai, bet tokiu receptu norėsite pasidalinti ir su visais savo draugais. Tad mėginam!

Ingredientai

    • sausainiai: 475 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • kietos kriaušės: 4 didelių
    • maskarponės sūris: 500 gramų
    • graikiškas jogurtas: 200 gramų
    • kvietiniai miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • kaimiški kiaušiniai: 3

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sausainius susmulkinkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu (šaukštą sviesto atidėkite karamelei.
  2. 2. Dėkite į torto formą nuimamais kraštais ištiestą kepimo popieriumi, suspauskite į tvirtą pagrindą.
  3. 3. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę kepti maždaug 15 minučių.
  4. 4. Kriaušes supjaustykite plonomis, kelių milimetrų storio riekelėmis (centrinius skerspjūvius pasilikite torto papuošimui).
  5. 5. Puode ištirpiname šaukštą sviesto ir tris šaukštus cukraus, pašildykite porą minučių ir suverskite kriaušes (skirtas papuošimui taip pat), virkite vis pamaišydami ant nedidelės kaitros maždaug 5 minutes arba kol karamelizuosis.
  6. 6. Per tą laiką, kol kriaušės atvės, maskarponę sumaišykit su jogurtu, persijotais miltais, vienu šaukštu cukraus ir po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išmaišykite iki vientisumo.
  7. 7. Ant pravėsusio pyrago pagrindo sudėkite atvėsusias kriaušes, supilkite karamelės likučius, šiek tiek palaukite kol karamelė užstings ir supilkite tešlą (tešla ganėtinai skysta), ant viršaus atsargiai suguldykite papuošimui skirtas kriaušes, kad jos nenuskęstų tešloje.
  8. 8. Pyragą atsargiai dėkite į orkaitę kepti 160 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių, kol ir kriaušės gražiai apskrunda.
  9. 9. Iškeptą pyragą atvėsinkite pravertoje orkaitėje, vėliau dėkite į šaldytuvą ir skanaukite kitą dieną. Pasilepinkite!
Maskarponės sūrio pyragas - cheesecake'as su karamelizuotomis kriaušėmis
Varškės pyragas su avietėmis ir kokosu
(14)
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)