Drėgnas morkų pyragas be kvietinių miltų - šis morkų pyragas pasižymi švelniu saldumu ir prieskonių aromatu, papildytu riešutų sviesto kremine tekstūra. Sviesto, kiaušinių ir agavų sirupo mišinys, permaišytas su smulkiai tarkuotomis morkomis, sukuria sodrų ir minkštą pagrindą. Avinžirnių miltai suteikia pyragui malonų riešutinį atspalvį, o cinamonas išryškina prieskonių šilumą. Iškeptas ir visiškai atvėsintas pyragas padengiamas lengvai saldžiu kreminio sūrio sluoksniu, kuris suteikia subtilų kontrastą. Papuoštas šviežiomis avietėmis ir juodaisiais serbentais, šis pyragas tampa ne tik skoniu, bet ir vaizdu patrauklus desertas.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje avinžirnių miltų galima naudoti migdolų, kokosų arba grikių miltus, tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad gali keistis pyrago tekstūra ir skonis.
- Agavų sirupą galima pakeisti klevų sirupu, medumi arba kokosiniu cukrumi, jei norite kitokio saldumo atspalvio.
- Anakardžių riešutų sviestą galima pakeisti migdolų, lazdyno riešutų arba žemės riešutų sviestu, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
- Jei neturite sviesto arba norite veganiškos versijos, galite naudoti kokosų aliejų arba augalinį sviestą.
- Kreminio sūrio vietoje galima naudoti graikiško jogurto ir cukraus pudros mišinį arba kokosų grietinėlę su vaniliniu cukrumi.
- Papuošimui tinka įvairios uogos – vietoje aviečių ir juodųjų serbentų galima naudoti braškes, mėlynes arba vyšnias.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Morkas rekomenduojama tarkuoti smulkia tarka, taip jos geriau suteiks drėgmės ir skonio pyragui.
- Prieš dedant į tešlą, galima lengvai nuspausti sutarkuotas morkas, jei jos per daug vandeningos.
- Kepant pyragą, pirmąsias 20 minučių neatidarykite orkaitės durelių, kad pyragas tolygiai pakiltų.
- Norint patikrinti, ar pyragas jau iškepęs, įdurkite medinį pagaliuką į vidurį – jei ištrauktas jis lieka sausas, pyragas jau paruoštas.
- Prieš aptepant kreminiu sūriu, būtinai leiskite pyragui visiškai atvėsti, kitaip kremas gali ištirpti.
- Pyragą geriausia laikyti šaldytuve, ypač jei patiekalo viršus apteptas kremu – taip jis išliks šviežias iki 3–4 dienų.
- Papildomam aromato intensyvumui galite į tešlą įdėti tarkuoto apelsino arba citrinos žievelės.
- Norint suteikti daugiau tekstūros, į tešlą galima įmaišyti smulkiai kapotų graikinių riešutų arba razinų.