Šiandien galvojau gaminti troškinį, nes tokius patiekalus dažniausiai gaminu. Grikiai labai derinasi su vištiena, brokoliais, kitomis daržovėmis. Truputį įdomiau būtų blyneliai. Bet man taip norėjosi kažko saldaus, šokoladinio.. ir tuomet kilo mintis apie šokoladinį grikių pyragą.
Pyrago sudėtis ganėtinai sveika - nėra miltų, cukraus. Skonis drėgnas ir sunkus, nepurus, ir kas man be protiškai patinka - labai šokoladinis. Pyragui ruoštis reikės bent prieš pusdienį, o geriausiai būtų jau iš vakaro, nes naudosim mirkytus/ brinkintus grikius. Juos užmerkiame su 1,5 karto didesniu kiekiu vandens.
Labai svarbu, kad neperkeptume pyrago! Jei kepsime per ilgai, jis išsausės, o mums reikia, kad vidus būtų dar drėgnas. Žinodama, kaip realybėje visgi skirtingai kepa mūsų visų orkaitės, sakau, aš kepiau 30 minučių, bet jūs stebėkite, gal prireiks 35, o gal tik 25 minučių.
Pyrago saldumas yra ties kritine saldumo riba – jis visai nesaldus. Todėl smaližiai gali drąsiai medaus (ar kito mėgstamo saldiklio) kiekį dauginti net ir iš trijų kartų.
Šokoladinis grikių pyragas – labai sotus, todėl jo užteks vos gabalėlio.
Norint eksperimentuoti, pyragą perpjovus galima pertepti kremu, arba į tešlą įmaišyti riešutų, razinų – ir jums taip pat pavyks pats skaniausias šokoladinis grikių pyragas!
Atsakinėjama į Komentarą