Paprastas obuolių pyragas su riešutais

2024-05-03 Autorius oSkanu.lt

Paprastas obuolių pyragas su riešutais
Ar mėgstate kepti obuolių pyragus? Aš ne tik, kad mėgstu juos kepti, bet ir labai mėgstu juos valgyti. Atrodo, kad kasdien prie pietų pertraukos kavos puodelio galėčiau suvalgyti vieną gabaliuką. O kartais ir ne vieną. Kartais labai mėgstu kepti kokius įmantresnius pyragus, o kartais visai paprastus, kaip būtent šis su riešutais. Visiškai paprastas paruošti, nedaug ingredientų, o galutinis skonis labai geras. Keptas jau ne vieną kartą ir niekada nenuvylęs. Drąsiai dalinuosi receptu. :)

Ingredientai

    Tešlai:
    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • cukraus pudra: 75 gramų
    • kiaušinių tryniai: 6 (arba 3 kiaušiniai)
    • miltai: 60 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • vanilinis cukrus: pagal skonį
    • obuoliai: 3 (vid. dydžio)
    Viršus:
    • riešutai: 100 gramų (naudojau perpus migdolus su lazdyno)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukštų
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet minkštą sviestą išsukite su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi.
  3. 3. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas bei sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
  4. 4. Tada miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei persijokite į sviesto masę.
  5. 5. Dėkite kiaušinius, sutarkuotus obuolius bei viską gerai išmaišykite.
  6. 6. Po to kepimo formą patepkite sviestu, sudėkite tešlą.
  7. 7. Riešutus susmulkinkite peiliu arba smulkintuvu, dėkite cukrų ir sviestą bei gerai sumaišykite. Riešutų masę dėkite ant tešlos.
  8. 8. Galiausiai kepkite apie 35 minutes (priklausomai nuo turimos orkaitės).
  9. 9. Pjaustykite ir skanaukite!