Visai neseniai Jums pasakojau kaip pasigaminti karamelizuotų obuolių pyragą, o dabar noriu papasakoti apie kiek kitokį variantą - su karamelizuotu viršumi. Itin skanus, labai drėgnas, o viršus apskritai fantastiškas. Šį pyragą kepiau jau ne vieną kartą, tad receptas patikrintas ir daugelio įvertintas teigiamai! Drąsiai dalinuosi receptu, o Jūs nieko nelaukite, imkite ir gaminkite jau šiandien.
1. Pirmiausia elektriniu plaktuvu suplakame kiaušinius su cukrumi, įberiame vanilės ir druskos.
2. Tada miltus su kepimo milteliais persijojame ir suberiame į plakinį, išmaišome.
3. Supilame vos šiltą pieną, aliejų ir išmaišome iki vientisos masės.
4. Tada obuolius nulupame (galite ir nelupti, kaip jau labiau patinka), pašaliname obuolių sėklalizdžius, supjaustome mažais gabaliukais ir įmaišome į tešlą.
5. Tuomet 24 centimetrų skersmens kepimo popieriumi išklotą kepimo formą sutepame aliejumi ir sukrečiame pasiruoštą tešlą.
6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
Atsiliepimai
šeimininkė
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda