Obuolių ir žemės riešutų chalvos pyragas

2024-05-13 Autorius oSkanu.lt

Obuolių ir žemės riešutų chalvos pyragas
Tikrai nuostabaus skonio obuolių pyragas su žemės riešutų chalva. Man itin patiko pats gaminimo procesas, iki šiol dar nebuvau kepusi tokio "uždaro pyrago". Kočiojimas, klojimas į kepimo skardą, tikrai kitaip nei visi pyragai - kai tiesiog sumaišai, supili į kepimo skardą ir viskas baigta. Čia reikia įdėti savo rankų darbo daugiau. Pyrago tešla tikrai nuostabi gavosi, tiktų, manau, ir su varškės įdaru. O dabar nieko nebelaukiam - pyrago receptas Jums.

Ingredientai

    Tešlai:
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 2 stiklinių
    • sviestas: 225 gramų
    Įdarui:
    Aptepimui:
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 1 šaukšto 
    Apibarstymui:
    • cukrus: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą išplakite su cukrumi.
  2. 2. Įmuškite po vieną kiaušinį bei dar paplakite. Įsijokite miltus.
  3. 3. Viską gerai išmaišykite, suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę bei palikite bent 2 valandas arba per visą naktį šaldytuve.
  4. 4. Po to tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo bei du jos trečdalius patieskite į formą taip, kad kraštai būtų pakelti.
  5. 5. Tuomet suberkite pusę nuluptų bei susmulkintų obuolių (skiltelėmis), pabarstykite chalvos trupiniais, po to vėl berkite sluoksnį obuolių ir dar kartą chalvos.
  6. 6. Paskui viską užklokite likusia iškočiota tešla.
  7. 7. Aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu. Apibarstykite cukrumi.
  8. 8. Kepkite maždaug 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Lepinkitės!
Obuolių ir žemės riešutų chalvos pyragas
Obuolių ir žemės riešutų chalvos pyragas
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
(27)
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)