Obuolių pyragas "Šarlotė" su sviestu, karšto oro gruzdintuvėje

2025-02-12 Autorius oSkanu.lt

Obuolių pyragas "Šarlotė" su sviestu, karšto oro gruzdintuvėje
Tradicinis obuolių pyragas "Šarlotė" šį kartą nustebins jus ypatingu švelnumu ir puriu tekstūra, nes receptą patobulinome įdėdami sviesto į tešlą. Šis klasikinis lietuviškas desertas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Ypatingai patogu, kad pyragas kepamas karšto oro gruzdintuvėje, kas ne tik pagreitina gaminimo procesą, bet ir užtikrina tolygų iškepimą. Pyragas išsiskiria subtiliu cinamono aromatu ir harmoningu obuolių bei tešlos deriniu. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoj įprasto cukraus galite naudoti rudąjį cukrų arba medų.
  • Cinamoną galima pakeisti vanilės ekstraktu, kardamonu arba muskato riešutu.
  • Jei neturite sviesto, galite naudoti margariną arba aliejų.
  • Obuolius galima rinktis įvairių rūšių: Antaniniai, Auksis, Cortland ar Golden Delicious.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  1. Obuolius geriausia rinktis rūgštesnius - taip pyragas bus skanesnis.
  2. Prieš dedant į tešlą, obuolius supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais.
  3. Tešlą maišykite neilgai, kad pyragas būtų purus.
  4. Gruzdintuvės krepšelį būtinai patepkite riebalais.

Kalorijos
 
  • Visame pyrago "Šarlotė" recepte yra 1840 kalorijų. 
  • Vienoje porcijoje (1/8 pyrago) yra 230 kalorijų.

Ingredientai

    • Obuoliai: 4 vidutinio dydžio 
    • Cukrus: 4 šaukštai 
    • Cinamonas: 1 šaukštelis 
    • Miltai: 200 gramų 
    • Sviestas: 1 šaukštas 
    • Kiaušiniai: 3 vienetai 
    • Cukraus pudra: pagal skonį papuošimui 
    • Kondensuotas pienas: pagal skonį papuošimui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruošiame karšto oro gruzdintuvę, nustatydami 180°C temperatūrą.
  2. 2. Obuolius nuplauname, nulupame ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais.
  3. 3. Supjaustytus obuolius sumaišome su 2 šaukštais cukraus ir cinamonu.
  4. 4. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius su likusiu cukrumi iki purios masės.
  5. 5. Ištirpiname sviestą ir įmaišome į kiaušinių masę.
  6. 6. Po truputį beriame persijotus miltus ir švelniai išmaišome.
  7. 7. Gruzdintuvės krepšelį ištepame sviestu ir įklojame kepimo popieriumi.
  8. 8. Pusę tešlos supilame į paruoštą formą.
  9. 9. Ant tešlos tolygiai paskirstome paruoštus obuolius.
  10. 10. Užpilame likusią tešlą.
  11. 11. Kepame 180°C temperatūroje pirmas 15 minučių.
  12. 12. Sumažiname temperatūrą iki 160°C ir kepame dar 15 minučių.
  13. 13. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti 10 minučių.
  14. 14. Apibarstome cukraus pudra ir patiekiame su kondensuotu pienu.
  15. 15. Santrauka: Šis patobulintas obuolių pyrago "Šarlotė" receptas su sviestu - puikus pasirinkimas ieškant greito, bet skanaus deserto. Karšto oro gruzdintuvėje keptas pyragas išsiskiria puriu ir švelniu skoniu, o obuolių ir cinamono derinys sukuria jaukią namų atmosferą. Paprastas gaminimas ir išskirtinis skonis garantuoja, kad šis desertas taps jūsų šeimos mėgstamiausiu.
Obuolių pyragas "Šarlotė" su sviestu, karšto oro gruzdintuvėje
Obuolių pyragas su datulėmis
(1)
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
(4)