Varškės tinginys su uogomis ir aguonomis

2023-06-28 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Varškės tinginys su uogomis ir aguonomis
Labai gaivus ir itin vasariškas desertas su kondensuotu pienu. Jei esate didžiuliai tinginio gerbėjai, kaip ir aš, tai labai rekomenduoju pasigaminti ir varškės tinginį, ypatingai dabar, kai pats uogų sezonas.

Šį desertą gaminau praėjusio savaitgalio vakariniam pasilepinimui. Tai jo neliko per kelias minutes. Vieningai nutarėm, kad šią savaitę kartosime, tad drąsiai prisijunkite prie gamybos ir Jūs.

Ingredientai

    • varškė: 400 gramų
    • kondensuotas pienas: 0,5 skardinės
    • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • aguonos: 1 valgomojo šaukšto
    • sausainiai: 400 gramų
    • mėgstamos uogos: ~400-500 gramų (aš naudoju braškes ir šilauoges)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį suberkite varškę, supilkite kondensuotą pieną ir viską rankinio smulkintuvo pagalba (mikserio) sutrinkite iki vientisos masės.
  2. 2. Tada nutarkuokite citrinos žievelę, įspauskite sultis, suberkite aguonas ir gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet sudėkite kambario temperatūros sviestą ir viską gerai išsukite, kad masė būtų glotni ir tolygi.
  4. 4. Suberkite šilauoges, kubeliais supjaustytas braškes ir sutrupintus sausainius. Masę gerai išmaišykite.
  5. 5. Stipriai suspauskite, suformuodami volelį ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4-6 valandas sutingti ir skoniams susidraugauti. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau tinginio receptų rasite: Tinginio receptai.
Varškės tinginys su uogomis ir aguonomis
Besan ladu (laddu) - žirnių miltų saldumynas
(1)