Churros spurgos

2024-10-03 Autorius IPKitchen

Churros spurgos
Churros yra populiarios ispaniškos spurgos, kurios gaminamos iš tešlos, panašios į šviesią choux (plikytą tešlą). Tešla pirmiausia iškepama karštame aliejuje, o tada tradiciškai apvoliojama cukraus ir cinamono mišinyje. Churros išsiskiria savo traškia išore ir minkštu, lengvai kramtomu vidumi. Paprastai jie patiekiami su tirštu šokoladiniu padažu, į kurį galima mirkyti.

Churros dažnai būna pailgos, tarsi lazdelės formos, tačiau galima rasti ir variantų, kurie primena mažas apvalias spurgytes. Tai populiarus desertas Ispanijoje ir Lotynų Amerikoje, taip pat kitose pasaulio dalyse.

Redaktorės Vaidos komentaras - tobulas desertas visiems saldžius desertus mėgstantiems. Ir ypač tiems, kurie negali būti be aliejuje keptų spurgų. Desertas riebus, saldus ir oj koks skanus.

Ingredientai

    Tešlai:
    • Vanduo: 150 ml
    • Sviestas: 50 g
    • Cukrus: 1 valg. š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Miltai: 100 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Aliejus: kepimui
    Apvoliojimui:
    • Cukrus
    • Cinamonas
    Patiekti:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nedideliame puode sumaišyti vandenį, cukrų, druską ir sviestą. Kaitinti ant vidutinės kaitros kol užvirs.
  2. 2. Tuomet sumažinti kaitrą, greitai supilti miltus ir stipriai maišyti mediniu šaukštu arba silikonine mentele. Tešla turi sušokti į vientisą kamuolį. Paruoštą tešlą perkelti į dubenį ir palikti kol atvės.
  3. 3. Į atvėsusią tešlą įmušti vieną kiaušinį ir labai gerai įmaišyti. Tuomet įmušti antrą kiaušinį ir vėl labai gerai įmaišyti.
  4. 4. Puode įkaitinti aliejų, aliejaus temperatūra turėtų siekti apie 170C-180 C.
  5. 5. Paruoštą tešlą sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu ir išspausti tešlą ant sukarpytų kepimo popieriaus lapelių. Išspaudus tešlą ją nukirpti, taip formuojant kokio norisi ilgio churrų.
  6. suformuotos churros
  7. 6. Įkaitus aliejui, po vieną churrą įleisti į riebalus kartu su popierėliu. Po kelių akimirkų popierėlį jau bus galima išimti (būkite atsargūs). Churras kepti keletą minučių, nuolat pasukiojant, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.
  8. 7. Iškepusias churras išimti ant popieriniu rankšluoščiu ištiestos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių.
  9. 8. Plačioje lėkštėje sumaišyti cukrų su cinamonu ir šiame mišinyje apvolioti churras.
  10. 9. Patiekti su šokoladiniu padažu (ar lydytu šokoladu).
Grietininis mėlynių pyragas
(5)