Autorius apie receptą
Obuolių pyragaičiai kaip greito maisto restorane – tai traškūs, išorėje auksinės spalvos kepiniai, kurių viduje slepiasi švelnus ir saldus obuolių įdaras su cinamonu. Tešla būna plona ir traški, o obuolių įdaras - kvapnus ir šiek tiek karamelizuotas, suteikiantis desertui šilto, jaukaus skonio.
Šiuos pyragaičius galima lengvai paruošti namuose, juos kepant orkaitėje arba gruzdinant, siekiant išgauti tokią pačią tekstūrą kaip greito maisto restoranuose. Tai puikus saldus užkandis, kuris džiugina tiek vaikus, tiek suaugusius ir yra idealus derinys su puodeliu kavos ar arbatos.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Rudą cukrų galima pakeisti paprastu baltu cukrumi arba net kokosų cukrumi, jei norisi lengvai karamelinio prieskonio.
- Vietoje citrinos sulčių galima įspausti šiek tiek apelsinų sulčių, suteikiančių įdarui subtilaus citrusinio aromato.
- Kukurūzų krakmolą galima keisti bulvių krakmolu arba keliais šaukštais miltų, nors pastaruoju atveju tekstūra gali būti truputį kitokia.
- Cinamoną galima pagyvinti įmaišius truputį maltų gvazdikėlių arba imbiero, kurie suteiks įdarui šventiškesnį skonį.
- Vietoje sviesto į įdarą galima įmaišyti šiek tiek kokoso aliejaus, kuris suteiks įdomų aromatą ir tiks veganams.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Nepersistenkite verdant obuolių įdarą - svarbu, kad obuoliai išliktų šiek tiek stangrūs ir nesuirę į visišką košę.
- Jei pyragaičius kepsite aliejuje, įsitikinkite, kad aliejus pakankamai įkaitęs – taip pyragaičiai greičiau apskrus ir neįsigers tiek daug riebalų.
- Orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje prieš kepimą būtinai patepkite pyragaičius kiaušinio plakiniu - taip paviršius taps auksinis ir blizgus.
- Jei mėgstate labai saldžius desertus, papildomai apvoliokite dar karštus pyragaičius cukraus ir cinamono mišinyje - taip išgausite traškią saldžią plutelę.
- Obuolių įdarą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų – taip sutaupysite laiko vėliau gamindami.
Atsiliepimai
Janina Derenciene
Atsakyti
Gailutė Rulevičienė
Atsakyti