Varškiniai Raffaello rutuliukai

2024-10-29 Autorius Karina - prie.puodu

Varškiniai Raffaello rutuliukai
Šie varškės rutuliukai su kokoso drožlėmis – lengvas, saldus užkandis, puikiai tinkantis mėgstantiems lengvus desertus. Švelni varškės ir kokoso tekstūra puikiai dera su medaus saldumu ir švelniu baltojo šokolado bei riešutų pudingo aromatu. Iš šaldytuve sustingusios masės formuojami rutuliukai apvoliojami kokoso drožlėse, suteikiančiose malonų traškumą. Puikiai tinka prie kavos ar kaip gardus desertas.

Redaktorės Vaidos komentaras - kiek lengvesnis, bet ne mažiau gardus, populiariųjų Rafaelo saldainių įkvėptas desertas. Jeigu norite dar labiau priartėti prie originalo, įdėkite migdolų riešutą į rutuliuko vidurį formuojant. Dar įspūdingesniam vaizdui išgauti suformuotus ir kokoso drožlėse apvoliotus rutuliukus galima lengvai apšlakstyti tirpintu mėgstamu šokoladu. Gardus desertas, kuris nudžiugins visus, mėgstančius lengvus skonius.

Ingredientai

    • Kokoso drožlės: 8 valg. š.
    • Liesos varškė: 180 g (biri iš maišelių)
    • Baltojo šokolado ir riešutų pudingas: 150 g
    • Medus: 25 g
    Papildomai:
    • Kokosų drožlės: apvoliojimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visus nurodytus ingredientus sudėti į dubenėlį.
  2. 2. Gerai sumaišyti ir petrinti, ir perkelti į šaldytuvą ne mažiau 1 val (geriausia bent 2 val.)
  3. 3. Iš atvėsusios masės rankomis formuoti norimo dydžio rutuliukus.
  4. 4. Į lėkštę berti papildomai kokosų drožlių ir jose apvolioti suformuotus rutuliukus.
Varškiniai Raffaello rutuliukai
Recepto autorius prie.puodu
Mini kreminio sūrio pyragėliai
(5)
Želė desertas su kefyru
(7)