Belgiški vafliai su kefyru pagal Beatą

2025-03-28 Autorius oSkanu.lt

Belgiški vafliai su kefyru pagal Beatą
Kartais mano pusryčiai būna ir tokie, kai aš ir vaikai užsinorime saldžiai. O kartais būna tokie pavakariai. Labai patiko, kad šie belgiški vafliai pagal Beatos receptą yra pagaminti su kefyru, jie pakelia šį desertą į naują lygį. 

Belgiškas vaflis – tai ne šiaip sau paprastas vaflis. Jis skiriasi nuo įprastų vaflių savo storesne tekstūra, giliomis įdubomis ir neprilygstamu purumu. Šis receptas, kuriame naudojamas kefyras, suteikia vafliams ypatingą rūgštelės prieskonį, kuris puikiai dera su saldžiais priedais. Kefyras taip pat suteikia vafliams lengvumo ir minkštumo, ko nepasieksime naudodami pieną ar grietinėlę. 
 
Šie vafliai puikiai tinka tiek karšti, tiek atvėsę. Juos galite patiekti su šviežiomis uogomis, klevų sirupu, medumi, šokolado padažu ar tiesiog apibarstyti cukraus pudra. Drąsiai eksperimentuokite ir atraskite savo mėgstamiausią derinį! Tikrai rekomenduoju išbandyti šį receptą – jis nepaliks abejingų nei mažų, nei didelių gurmanų.  
 
Galimos ingredientų alternatyvos 

Noriu pasidalinti keliomis alternatyvomis, kurios gali praversti, jei neturite visų reikiamų produktų: 
Reklama

  • Vietoje kefyro galite naudoti rūgpienį, jogurtą ar pasukų.
  • Jei esate alergiškas kiaušiniams, juos galima pakeisti 3 valgomaisiais šaukštais obuolių tyrės ir 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos.
  • Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu ar kokosų cukrumi (kiekis pagal skonį).
  • Įprastus miltus galima pakeisti viso grūdo kvietiniais miltais, tačiau tuomet gali reikėti šiek tiek daugiau skysčio.
  • Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jei norite kitokio skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kiaušinius geriausia plakti kambario temperatūros.
  • Sviestą lydykite ant silpnos ugnies, kad nepasidarytų per karštas.
  • Labai svarbu sviestą šiek tiek atvėsinti prieš maišant su kiaušiniais, kitaip kiaušiniai gali sukrešėti.
  • Vaflinę rekomenduoju įkaitinti prieš pilant tešlą – taip vafliai gražiai apskrus ir lengvai atšoks.
  • Tešla gali pastovėti šaldytuve iki 24 valandų, taigi galite ją pasiruošti iš vakaro.
  • Neskubėkite atsidaryti vaflinės per anksti – vafliai turi išsikepti iki galo, kad būtų traškūs iš išorės ir minkšti viduje.
  • Iškepusius vaflius galite palaikyti karštoje orkaitėje, jei kepate didesniam žmonių kiekiui.

Ingredientai

    ~12-14 vaflių:
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • sviestas: 100 gramų
    • kefyras: 200 mililitrų
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išplakite su cukrumi bei druska, kol masė patrigubėja ir pabąla.
  2. 2. Tada sviestą išlydykite. Supilkite šiek tiek pravėsusį į kiaušinių plakinį.
  3. 3. Ten pat supilkite kefyrą. Įsijokite miltus bei kepimo miltelius. Masę gerai išmaišykite.
  4. 4. Įkaitinkite vaflinę.
  5. 5. Kepkite storus ir pasipūtusius vaflius.
  6. 6. Jeigu norisi ir mėgstate, galite apibarstyti cukraus pudra.
  7. 7. Patiekite ir lepinkitės!
Belgiški vafliai su kefyru pagal Beatą

Laura

Labai skanūs ,putlūs vafliai . Minkšti viduje traškūs išorėja. Vaikai įvertino nuostabiai.
Atsakyti
Belgiški vafliai su kefyru pagal Beatą
"Dalgona" sūrio desertas
(3)