1. Pirmiausiai į pašildytą pieną sudėkite cukrų ir mieles, išmaišykite.
2. Išlydykite sviestą, išplakite vieną kiaušinį ir visa tai dėkite į pieno mišinį, išmaišykite.
3. Sumaišykite miltus ir druską.
4. Į miltų mišinį supilkite pieno mišinį ir išmaišykite. Tešla bus lipni.
5. Palikite tešlą pakilti, aš pagreitinau procesą įdėjusi ją į iki 50 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
6. Pakilusią tešlą perminkykite su trupučiu miltų. Tešla bus minkštutėlė ir maloni liesti.
7. Padalinkite tešlą į 4 lygias dalis.
8. Pirmąją dalį kočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus maždaug 20-25 centimetrų, turint omeny, kad kepant pyragas padidės. Būtinai prieš tai ant kepimo popieriaus pabarstykite pakankamai miltų, kitaip bus sunku susukti.
9. Tepkite Nutellą ant pirmosios dalies. Rekomenduoju prieš tai Nutellą šiek tiek pašildyti mikrobangų krosnelėje, nes net ir kambario temperatūros ji sunkiai tepasi.
10. Kartokite tai su antra ir trečia tešlos dalimis, ant ketvirtos Nuttelos netepkite.
11. Suformuoto pyrago viduryje dėkite apverstą stiklinę ir supjaustykite tešlą pirma į 4 lygias dalis, o tas dalis dar į tris. Iš viso gausis 12 dalių.
12. Pakėlę kiekvieną dalį persukite du kartus. Sujunkite galus, jei lieka tarpai tarp susuktų dalių, - nieko baisaus, kepant viskas susilygins. Labai patogu pjaustyti tešlą su picai skirtu peiliu.
13. Suformuotą pyragą dėkite šiltai ir antrą kartą kildinkite.
14. Prieš dedant į orkaitę aptepkite kiaušinio plakiniu.
15. Kepkite iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orakaitėje maždaug 30 minučių.
16. Stebėkite ir stenkitės neperkepti, nes tuomet Nutellos ruoželių spalva susilygins su likusia pyrago dalimi ir bus mažiau gražu. Skanaus.
17. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Atsakinėjama į Komentarą