Kažkada seniai gimtadienio proga gavau dovanų išsvajotą Gerardo Depardieu "Gurmano knygą". Receptai tikri prancūziški, deja, ne visi įgyvendinami mūsų sąlygomis, o nuotraukos - pritrenkiančios, ypatingai desertų. Pamenu, kad tai buvo pirmas receptas, kurį išmėginau ir man labai patiko. Dabar kai slyvų sezonas, šis pyragas mūsų šeimoje yra privalomas. G. Depardieu rekomenduoja kepti šį pyragą su mėlynomis ar geltonomis slyvomis, abrikosais, vyšniomis ar avietėmis. Šį kartą kepiau su geltonosiomis slyvomis ir manau, kad būtent slyvų įdaras yra geriausias dalis. Pyragu vaišinau savaitgalį svečius - buvo taip greitai suvartotas, kad nespėjau net tinkamai iš visų pusių nufotografuoti. Tad tikrai rekomenduoju išmėginti. Prižadu, kad pirštelius laižysite valgydami! :)
Gamindama naudojau 28 centimetrų formą.