Pieniškas pyragas su kondensuoto pieno glaistu

2023-10-22 Autorius oSkanu.lt

Pieniškas pyragas su kondensuoto pieno glaistu
Toks paprastas pyragas kone kiekvienai dienai - tarsi panašus į biskvitą, itin skanus užpilas iš kondensuoto pieno ir viskas labai nesudėtingai paruošiama. Aš šį kartą viską ruošiau iš pusės normos, jei darytumėte dvigubai - gautumėte didelį 28 centimetrų tortą. Originaliame recepte dar buvo siūloma idėja, kad reikalui esant šį pyragą lengva transformuoti į tortą - tiesiog papildomai dekoruoti mėgstamais pagardais (vaisiais / grietinėle / šokoladu / riešutais ir taip toliau). Tačiau man jis labai patiko ir savo paprastume, kai nedekoruotas niekuo, tad tokiu dalinuosi ir su Jumis! 

Ingredientai

    • kiaušinių: 3
    • miltų: 240 gramų
    • pieno: 150 mililitrų
    • cukraus: 230 gramų
    • sviesto: 70 gramų
    • kepimo miltelių: 5 gramų
     Glazūrai:
    • saldinto kondensuoto pieno: 0,5 indelio
    • nesaldinto kondensuoto pieno: 0,5 indelio
    • grietinėlės: 0,25 stiklinės
    • vanilė (arba vanilinis cukrus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pieną užkaitinkite iki virimo temperatūros, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, ir maišykite, kol ištirps.
  2. 2. Tada nukelkite nuo kaitros bei palikite pravėsti.
  3. 3. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais.
  4. 4. Supilkite šiltą pieną bei užmaišykite tešlą.
  5. 5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį (patikriname mediniu iešmeliu).
  6. 6. Tuomet užpilo ingredientus sumaišykite dubenėlyje bei statykite jį į puodą su karštu vandeniu - išmaišykite glazūrą kaitindamos ant vandens vonelės. Atvėsinkite.
  7. 7. Kai jau pyragas šiek tiek pravės, subadykite jį visą mediniu pagaliuku bei pilkite šaukštu glazūrą.
  8. 8. Pilnai atvėsinkite šaldytuve.
  9. 9. Patiekite ir mėgaukitės!

Viktorija

Viskas labai skaniai gavosi. Ačiū už pasidalintą neįprasto pyrago receptą.
Atsakyti
Pyragas su varške ir rabarbarais
(5)
Pyragas "Rabarbarai pusnyse"
(4)