Trupininis pyragas su raudonaisiais serbentais

2022-09-29 Autorius Su karamele

Trupininis pyragas su raudonaisiais serbentais
Raudonieji serbentai buvo mano vienos mėgstamiausių uogų vaikystėje, visada patiko rūgštelė. Dabar viena mėgstamiausių visų vaikų uogų - šilauogės, kurios nėra rūgščios, tad ir vaikai nebe taip mėgsta rūgštesnes uogas, kaip minėti serbentai. Bet saldiems kepiniams rūgštelė visuomet labai tinka ir išlaiko skonio balansą, būtent tą darkart įrodė ir šis pyrago receptas - rūgštelė puikiai tinka saldiems tešlos trupiniams.

Ingredientai

    • miltai: 2 puodelių
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: dviejų trečdalių puodelio
    • kietas sviestas: 140 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • raudonieji serbentai: 3 puodelių
    • cukrus: 0,5 puodelio
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje suberiame miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų, išmaišome.
  2. 2. Tada gabaliukais supjaustome sviestą ir pirštais išmaigome į miltus, kol nebelieka atskirų sviesto gabaliukų ir sausų miltų. Įmušame kiaušinį, kraštelyje paplakame ir įmaišome į tešlą.
  3. 3. Tuomet du trečdalius tešlos gabaliukais išdėliojame ant paruoštos kepimo formos ir išlyginame paviršių.
  4. 4. Pasiruošiame uogas. Serbentus sumaišome su cukrumi ir krakmolu.
  5. 5. Tokias uogas išdėliojame ant tešlos pagrindo.
  6. 6. Tešlos likutį, jei per šlapias, dar papildome sauja miltų, kad tešla būtų biresnė, ir išbarstome ant uogų.
  7. 7. Pyragą kepam 180 C temperatūroje apie 40-45 min. Skanaujam!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau trupininių pyragų receptų rasite: Trupininiai pyragai.
Trupininis pyragas su raudonaisiais serbentais
Trupininis pyragas su raudonaisiais serbentais
Trupininis pyragas su raudonaisiais serbentais

Asta

Labai puikiai pavyko. Nei kažką pridėsi, nei kažką atimsi. :)
Atsakyti
Trupininis pyragas su raudonaisiais serbentais
Nektarinų pyragas su vaniliniu užpilu
(5)
Rabarbarų pyragas su pudingu
(3)