1. Iš pradžių pieną užviriname puode su sviestu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
2. Nenukeldami puodo nuo ugnies, įsijojame miltus bei smarkiai maišome mediniu šaukštu, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų ir sueis į gniužulą, bus vientisa bei neliks miltų grūdelių.
3. Tuomet tešlą suverčiame į dubenį bei atvėsiname.
4. Po to įmušame vieną kiaušinį bei gerai išmaišome mediniu šaukštu.
5. Šitaip pakartojame su visais kiaušiniais.
6. Paruoštą tešlą sudedame į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu.
7. Įkaitiname aliejų. Išspauskite maždaug 10-12 centimetrų ilgio juosteles (nupjauname peiliu) į įkaitintą aliejų. Kepame 2/3 viryklės galingumu, kol gražiai apskrus, kartas nuo karto apversdamos.
8. Paskui išimame bei nusausiname ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame iškart.
9. Galite, jeigu norisi, patiekti apibarstytus cukraus pudra arba kartu su indeliu tirpintos "Nutella". Skanaus!
Aistė
Su Nutella tikras skanumėlis. Ačiū už tokį fantastišką receptą!
Atsakyti
Aistė
Atsakyti