Ispaniški sviestiniai sausainiai Churros - Čiuros su pienu

Autorius apie receptą

Ispaniški sviestiniai sausainiai Churros, arba Čiuros su pienu, yra tradicinis ispanų desertas, kuris užkariavo visą pasaulį savo neprilygstamu skoniu ir paprasta gamybos technologija. Šie traškūs, auksinės spalvos sausainiai, kurie išorėje yra traškūs, o viduje minkšti ir pūsti, kilę iš Ispanijos, tačiau dabar yra mėgstami visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą. Tradiciškai šie sausainiai patiekiami apibarstyti cukraus pudra arba mirkomi karštame šokolade. Šiame recepte mes siūlome klasikinį Čiuros variantą, pagamintą su pienu, kuris suteikia desertui švelnumo ir purumo.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje paprasto pieno galite naudoti sojų, migdolų ar kokosų pieną, jei norite suteikti skirtingą skonį arba jei laikotės veganiškos mitybos.
  • Jei neturite sviesto, galite naudoti margarino arba kokosų aliejaus.
  • Vietoje vanilinio cukraus galite naudoti vanilės ekstraktą (0,5-1 arbatinio šaukštelio) arba vanilės lazdelės sėklas.
  • Baltus miltus galima pakeisti universaliais arba mažo glitimo kiekio miltais, tačiau rezultatas gali šiek tiek skirtis.
  • Vietoje aliejaus kepimui galima naudoti augalinį, saulėgrąžų, kukurūzų aliejų arba specialų kepimo aliejų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Ruošiant tešlą, labai svarbu ją gerai išmaišyti po kiekvieno kiaušinio įmušimo, kad gautumėte vientisą, glotnią tešlą.
  • Aliejus turi būti įkaitintas iki 180°C temperatūros – jei neturite termometro, įmeskite mažą tešlos gabalėlį; jei jis iškyla į paviršių per kelias sekundes ir pradeda kepti, aliejus pakankamai karštas.
  • Jei neturite konditerinio maišelio, galite naudoti stiprų plastikinį maišelį su nukarpytu kampu.
  • Čiuros geriausiai patiekiamos iškart po iškepimo, kai jos dar karštos ir traškios.
  • Jei norite, kad Čiuros išliktų traškios ilgiau, laikykite jas šiltoje orkaitėje (apie 100°C) iki patiekimo.

Ingredientai

    • pienas: 250 mililitrų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 100 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 150 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • aliejus: 1 litro (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pieną užviriname puode su sviestu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
  2. 2. Nenukeldami puodo nuo ugnies, įsijojame miltus bei smarkiai maišome mediniu šaukštu, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų ir sueis į gniužulą, bus vientisa bei neliks miltų grūdelių.
  3. 3. Tuomet tešlą suverčiame į dubenį bei atvėsiname.
  4. 4. Po to įmušame vieną kiaušinį bei gerai išmaišome mediniu šaukštu.
  5. 5. Šitaip pakartojame su visais kiaušiniais.
  6. 6. Paruoštą tešlą sudedame į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu.
  7. 7. Įkaitiname aliejų. Išspauskite maždaug 10-12 centimetrų ilgio juosteles (nupjauname peiliu) į įkaitintą aliejų. Kepame 2/3 viryklės galingumu, kol gražiai apskrus, kartas nuo karto apversdami.
  8. 8. Paskui išimame bei nusausiname ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame iškart.
  9. 9. Galite, jeigu norisi, patiekti apibarstytus cukraus pudra arba kartu su indeliu tirpintos "Nutella". Skanaus!
Ispaniški sviestiniai sausainiai Churros - Čiuros su pienu
Ispaniški sviestiniai sausainiai Churros - Čiuros su pienu

Atsiliepimai

Mielinės spurgos su įdaru
(28)
Morkų saldainiai su imbieru
(6)
Mielinės spurgos su džemu
(12)