Skaniausias virtų ryžių ir varškės apkepas

2023-06-09 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Skaniausias virtų ryžių ir varškės apkepas
Šaldytuve buvo užsilikęs vienas pakelis varškės, o virtuvėje ant stalo buvo palikti nuo pietų dar likę virti ryžiai. Internete buvau perskaičiusi apie šį varškės apkepą ir nusprendžiau, kad pats laikas išmėginti. Tikrai nesitikėjau, kad pavyks taip puikiai. Šis virtų ryžių ir varškės apkepas bus gaminamas dar ne kartą, pamėginkite ir Jūs.

Ingredientai

    • varškė: 250 gramų
    • virti ryžiai: 1 stiklinės
    • cukrus: 1-2 valgomųjų šaukštų (reguliuojame pagal savo skonį)
    • vanilinis cukrus: žiupsnio
    • kiaušiniai: 1
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 30 gramų
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kepimo formeles patepkite sviestu ir pabarstykite ruduoju cukrumi.
  2. 2. Tuomet varškę išsukite su kiaušiniu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
  3. 3. Tada įmaišykite virtus ryžius ir grietinę.
  4. 4. Po to varškės masę dėkite į formeles.
  5. 5. Pabarstykite ruduoju cukrumi.
  6. 6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 25 minutes. Lepinkitės!
Skaniausias virtų ryžių ir varškės apkepas
Recepto autorius Kviečiu į virtuvę

Atsakinėjama į Komentarą