Šis varškės apkepas su kriaušėmis, gaunasi drėgnas, malonus ir švelnus. Grūdėta varškė priduoda kiek švelnaus sūrumo, kuris pasiskirsto su rudojo cukraus saldumu itin tolygiai.
1. Pirmiausia kiaušinius iki putų išplakame su druska bei vaniliniu cukrumi.
2. Tuomet į plakinį sudedame varškę, suberiame manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.
3. Tada kriaušes nulupame, supjaustome gabaliukais, sudedame į varškės masę ir išmaišome.
4. Po to paruoštą masę sukrečiame į sviestu išteptą indą ir apibarstome kokoso drožlėmis.
5. Galiausiai kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Lepinamės!
6. Pastebėjimas: Kvapas gaminant tikrai labai mielas. Kai maišiau tešlą, vis sukos mintis: "plombyras, plombyras", bet išties ten buvo tik vanilinis cukrus. ;)
Agnė
Niekada nebuvau gaminusi apkepo iš grūdėtos varškės. Labai patiko, ačiū už tokią mintį. :)
Atsakyti
Agnė
Atsakyti