Autorius apie receptą
Crème Caramel - tai vienas iš tų desertų, kurį jau seniai norėjau išmėginti, bet vis neprisiruošdavau. Ir štai, pagaliau atėjo ta diena kai išmėginau. Galiu pasakyti, kad šis vanilinis desertas su karamele yra fantastiškas! Dabar jau gailiuosi, kad negaminau anksčiau. Ir patiko ne tik man, patiko visai mano šeimai. Vieningai nusprendėme, kad gaminsime dar ne vieną kartą. Tad nieko nelaukite ir imkitės gamybos ir Jūs. Esu tikra, kad šis nuostabus desertas atsidurs ir Jūsų mėgstamiausių desertų sąraše.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje balto cukraus karamelei galite naudoti rudą cukrų, kuris suteiks gilesnį, sodresnį skonį desertui bei praturtins karamelės aromatą.
- Jei neturite vanilės ekstrakto, galite naudoti vanilės ankštį, išilgai perpjautą ir išgramdytą, arba vanilės cukrų (1-2 pakelius), taip suteiksite desertui autentiško vanilės aromato.
- Vietoje įprasto pieno galite naudoti riebesnį pieną (3,5%) arba dalį pieno pakeisti grietinėle, taip desertas taps dar kremiškesniu.
- Norint suteikti desertui egzotiškesnį poskonį, galima įdėti citrusinių vaisių žievelės - citrinos arba apelsino.
- Vegetarams galima išbandyti variantą su sojos pienu ir augaliniais kiaušinių pakaitalais, tačiau reikia nepamiršti, kad tekstūra gali šiek tiek skirtis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vienas svarbiausių šio deserto gaminimo momentų - teisingas karamelės ruošimas; stebėkite kaitrą ir neleiskite karamelei perdegti, nes tada ji įgaus kartų skonį.
- Kaitindami pieną stebėkite, kad jis neužvirtų - tik pradėtų formuotis maži burbuliukai ant paviršiaus.
- Plakdami kiaušinius nepersistenkite - pakanka juos lengvai išmaišyti, kad įjungtumėte kuo mažiau oro.
- Kepant vandens vonelėje (bain-marie), įsitikinkite, kad vanduo nesiekia kepimo indelių viršaus ir nepatektų į kremą.
- Desertą būtina pilnai atvėsinti prieš išimant iš formelių - geriausia palikti šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį.
- Prieš apverčiant desertą lėkštėje, praverskite indelio kraštus plonu peiliu, kad desertas lengviau išsilaisvintų iš formelės.
- Jei karamelė per daug sukietėja kepimo metu, galite formeles trumpai pamerkti į karštą vandenį.
Atsiliepimai