Sausainių ir varškės nameliai su aguonomis bei glajumi

2023-12-24 Autorius oSkanu.lt

Sausainių ir varškės nameliai su aguonomis bei glajumi
Tikriausiai reikia prisipažinti, kad tokius kalėdinius desertus sugalvojau ne aš, o mano draugė. Man močiutė, skirtingai nei jai, tokių vaikystėje tikrai negamino, apie juos kažkur perskaityti arba išgirsti taip pat neteko, tad man tai buvo tikras atradimas. Iškart sau pasakiau - būtinai gaminsiu! Dėl skonio nei kiek neabejojau - mano virtuvėje jau seniai įrodytas arbatinių sausainių ir varškės suderinamumas (ne vieną kartą esu ruošusi varškės tinginį). O taip pat, čia naudojama net nepaprasta varškė, o su aguonomis, cukatais... gaunasi tarsi sūreliai. Vaizdas taipogi pasakiškas - tokie žaismingi maži "apsnigti" nameliai išties papuoš kiekvieną šventinį stalą. Būtinai rekomenduoju ir Jums juos išmėginti, juo labiau, kad nereikia čia jokių ypatingai didelių gabumų. Kaip mano draugė patarė, namelio papuošimus galima rinktis patiems. Manau čia idealiai tiktų ir vaizdą pagyvintų maži spalvoti guminukai arba saldainiukai, o jei norisi tikrai išskirtinio "interjero", galima namelius aplaistyti ne šokoladu, o spalvotu glajumi. Na, o varškę pakeitus mėgstamo skonio ledais, gautųsi visai šventiškas variantas. Fantazijai tikrai ribų čia nėra. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 namelių.

Ingredientai

    • mėgstami sausainiai: 30 (naudoti "Gaidelio" sausainiai)
    • pertrinta varškė: 400 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 150 gramų
    • cukrus: 80 gramų
    • vanilinis cukrus: 10 gramų
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukatos: 1 valgomojo šaukšto
    Glajui:
    • juodas šokoladas: 140 gramų
    • riebi grietinėlė: 120 gramų
    • kokoso drožlės (apibarstymui)
    • spalvoti pabarstukai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių varškės masei sviestą išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sumaišykite su varške, aguonomis, cukatais ir citrinos žievele.
  2. 2. Tada paimkite vieną sausainį, gausiai ištepkite kremu bei paguldykite.
  3. 3. Kitus du sausainius, taip pat išteptus kremu, sustatykite virš paguldyto kaip stogelį. Jei namelio viduje trūksta kremo, jo papildykite šaukšteliu, o nedideliu peiliuku išlyginkite kraštus.
  4. 4. Šitaip pastatytus namelius dėkite į šaldytuvą bent jau nakčiai, kad sausainiai suminkštėtų, o namelis sustingtų.
  5. 5. Po to glajui vandens vonelėje virš nedidelės ugnies ištirpinkite šokoladą.
  6. 6. Supilkite grietinėlę bei viską šluotele maišydami kaitinkite, kol užvirs. Viską keletą minučių pavirkite.
  7. 7. Sustingusius namelius apglaistykite šokoladu, pabarstykite kokoso drožlėmis ir pabarstukais.
  8. 8. Puošti galite labai įvairiai, priklauso nuo jūsų norų bei fantazijos. Mėgaukitės!
Sausainių ir varškės nameliai su aguonomis bei glajumi
Sausainių ir varškės nameliai su aguonomis bei glajumi
Naminis šokoladas
(10)
Neriebus meduolis be medaus su uogiene
(11)