Chia sėklų pudingas su kokosų pienu ir vaisiais

2025-05-08 Autorius oSkanu.lt

Chia sėklų pudingas su kokosų pienu ir vaisiais
Chia sėklų pudingas su kokosų pienu ir vaisiais - tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveiko, lengvo ir greitai paruošiamo patiekalo pusryčiams, užkandžiui ar net desertui. Šis supermaistu laikomas patiekalas išpopuliarėjo dėl savo maistingumo ir gebėjimo ilgai suteikti sotumo jausmą. Chia sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos, pasižymi didele omega-3 riebiųjų rūgščių, skaidulų ir baltymų koncentracija, o kai jos sumaišomos su skysčiu, suformuoja malonią, želė primenančią tekstūrą. Šiame recepte kokosų pienas ir augalinis jogurtas suteikia kreminio švelnumo, o vaisiai ir supermaisto priedai padeda varijuoti skoniais pagal jūsų nuotaiką ar sezoniškumą. Tai idealus receptas tiems, kurie nori iš anksto pasiruošti maistingą užkandį ar dailiai pateikiamą desertą svečiams. Paruošimas trunka vos kelias minutes, o rezultatas - vizualiai patrauklus ir sotus patiekalas be jokio pridėtinio cukraus pertekliaus. 
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kokosų pieną galite pakeisti migdolų, avižų ar anakardžių pienu.
  • Vietoje kokosinio jogurto puikiai tiks sojų, migdolų ar anakardžių pagrindo augalinis jogurtas.
  • Agavų sirupą galima keisti klevų sirupu, medumi (jeigu nevengiate gyvūninės kilmės produktų) ar datulių sirupu.
  • Priedams vietoje kivių galite naudoti bananus, mangus, persikus ar sezonines uogas.
  • Matchos miltelius galima pakeisti kakavos, spirulinos ar juodųjų serbentų milteliais.
  • Viršui puošti galima naudoti namų gamybos granolą, migdolų drožles, kanapių sėklas ar net šokolado drožles.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Chia sėklas geriausia maišyti iškart po supylimo į skystį ir dar kartą pamaišyti po 5 minučių, kad išvengtumėte gumulėlių.
  • Norint dar ryškesnio skonio, prieš dedant į šaldytuvą galima įmaišyti šiek tiek šviežiai spaustų citrinų arba laimų sulčių.
  • Jei norite pudingo skystesnės konsistencijos, naudokite daugiau augalinio pieno. Jei mėgstate tirštesnį, įdėkite daugiau chia sėklų.
  • Pudingas geriausiai sustingsta per naktį, tačiau jei skubate, bent 3-4 valandos šaldytuve taip pat tiks.
  • Pateikiant verta pridėti šviežių vaisių ar granolos, kad tekstūra būtų įvairesnė ir patiekalas atrodytų dekoratyviau.

Ingredientai

    • Kokosų pienas (lengvas, iš skardinės): 100 g.
    • Kokosinis jogurtas (ar kitas augalinis jogurtas): 100 g.
    • Chia sėklos: 40 g (apie 4 valgomuosius šaukštus).
    • Agavų sirupas (ar kitas pasirinktas saldiklis): 2 arbatiniai šaukšteliai.
    • Prinokę kiviai: 2 vnt.
    • Matchos milteliai: 1 arbatinis šaukštelis. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Norint paruošti vaisių tyrę, paimkite prinokusius kivį ir sutrinkite juos šakute arba blenderiu iki vientisos masės. Jei pageidaujate, vaisių tyrę galima užpilti jau sustingusiam pudingui, o ne maišyti į bendrą mišinį.
  2. 2. Kitame didesniame dubenyje sumaišykite kokosų pieną, augalinį jogurtą, chia sėklas, agavų sirupą ir pasirinktus priedus, tokius kaip vaisių tyrė ar matchos milteliai.
  3. 3. Gerai išmaišykite, kad chia sėklos tolygiai pasiskirstytų ir nesuliptų.
  4. 4. Po 5 minučių pamaišykite dar kartą, kad tekstūra būtų vientisa.
  5. 5. Supilstykite mišinį į stiklines ar dubenėlius, skirtus patiekimui. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms, o geriausia – per naktį, kad pudingas įgautų tirštą konsistenciją.
  6. 6. Prieš patiekdami papuoškite pasirinktais priedais: šviežiais vaisiais, granola, kokosų drožlėmis, riešutais ar sėklomis.
  7. 7. Patiekite šaltą ir mėgaukitės šiuo sveiku, maistingu bei skaniu desertu ar pusryčiais.
Sūrio pyragas keksiukų formelėse
(1)
Naminiai varškės sūreliai per pusvalandį
(6)