Chia sėklų pudingas su kokosų pienu ir vaisiais - tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveiko, lengvo ir greitai paruošiamo patiekalo pusryčiams, užkandžiui ar net desertui. Šis supermaistu laikomas patiekalas išpopuliarėjo dėl savo maistingumo ir gebėjimo ilgai suteikti sotumo jausmą. Chia sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos, pasižymi didele omega-3 riebiųjų rūgščių, skaidulų ir baltymų koncentracija, o kai jos sumaišomos su skysčiu, suformuoja malonią, želė primenančią tekstūrą. Šiame recepte kokosų pienas ir augalinis jogurtas suteikia kreminio švelnumo, o vaisiai ir supermaisto priedai padeda varijuoti skoniais pagal jūsų nuotaiką ar sezoniškumą. Tai idealus receptas tiems, kurie nori iš anksto pasiruošti maistingą užkandį ar dailiai pateikiamą desertą svečiams. Paruošimas trunka vos kelias minutes, o rezultatas - vizualiai patrauklus ir sotus patiekalas be jokio pridėtinio cukraus pertekliaus.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kokosų pieną galite pakeisti migdolų, avižų ar anakardžių pienu.
- Vietoje kokosinio jogurto puikiai tiks sojų, migdolų ar anakardžių pagrindo augalinis jogurtas.
- Agavų sirupą galima keisti klevų sirupu, medumi (jeigu nevengiate gyvūninės kilmės produktų) ar datulių sirupu.
- Priedams vietoje kivių galite naudoti bananus, mangus, persikus ar sezonines uogas.
- Matchos miltelius galima pakeisti kakavos, spirulinos ar juodųjų serbentų milteliais.
- Viršui puošti galima naudoti namų gamybos granolą, migdolų drožles, kanapių sėklas ar net šokolado drožles.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Chia sėklas geriausia maišyti iškart po supylimo į skystį ir dar kartą pamaišyti po 5 minučių, kad išvengtumėte gumulėlių.
- Norint dar ryškesnio skonio, prieš dedant į šaldytuvą galima įmaišyti šiek tiek šviežiai spaustų citrinų arba laimų sulčių.
- Jei norite pudingo skystesnės konsistencijos, naudokite daugiau augalinio pieno. Jei mėgstate tirštesnį, įdėkite daugiau chia sėklų.
- Pudingas geriausiai sustingsta per naktį, tačiau jei skubate, bent 3-4 valandos šaldytuve taip pat tiks.
- Pateikiant verta pridėti šviežių vaisių ar granolos, kad tekstūra būtų įvairesnė ir patiekalas atrodytų dekoratyviau.