Švediški kakaviniai kamuoliukai - chokladbollar saldainiai

2024-11-08 Autorius Baking Secrets

Švediški kakaviniai kamuoliukai - chokladbollar saldainiai
Švediški kakaviniai kamuoliukai, dar vadinami švediškais "chokladbollar", yra itin mėgstamas saldumynas ne tik Švedijoje, bet ir visame pasaulyje. Šie kamuoliukai yra idealus sprendimas, kai norisi greitai paruošti skanėstą be kepimo ir sudėtingų ingredientų. Avižiniai dribsniai suteikia kamuoliukams puikų tekstūrinį pojūtį ir sotumo jausmą, o kakava prideda gilų šokolado skonį, kuris puikiai dera su kokosų drožlėmis.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Minkštas sviestas: Galima pakeisti kokosų aliejumi, kuris suteiks papildomo tropinio poskonio ir tiks veganams.
  • Cukrus: Jei norite mažesnio cukraus kiekio, galite naudoti medų, klevų sirupą ar steviją.
  • Sausainių trupiniai: Vietoj sausainių trupinių galite naudoti smulkintas riešutų miltus (pvz., migdolų), kas praturtins kamuoliukus sveikais riebalais ir baltymais.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kamuoliukų dydis turėtų būti maždaug 3 cm skersmens, kad būtų lengviau valgyti.
  • Rekomenduojama kamuoliukus laikyti šaldytuve bent valandą prieš patiekiant – taip skoniai susistovės ir bus intensyvesni.
  • Kokoso drožles galima pakeisti smulkintais riešutais ar cukraus pudra, jei norisi kitokio apvoliojimo skonio.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
  • Kalorijos viename kamuoliuke: apie 90 kcal (skaičiuojant, kad iš viso gaunama 20 kamuoliukų)

Ingredientai

    16-20 kamuoliukų:
    • minkštas sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kakava: 2 šaukštų
    • smulkūs avižiniai dribsniai: 100 gramų (skirtų košėms)
    • sausainių trupiniai: 50 gramų (2 dideli sausainiai)
    Apvoliojimui:
    • kokoso drožlės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Minkštą sviestą išsukate su cukrumi, kol masė tampa puri ir lengva.
  2. 2. Į masę suberkite avižinius dribsnius, kakavą ir sausainių trupinius, maišykite šaukštu, kol ingredientai gerai susimaišo.
  3. 3. Formuojate mažus kamuoliukus, maždaug 3 cm skersmens, ir apvoliojate juos kokoso drožlėse, kad įgautų papildomo skonio bei tekstūros.
  4. 4. Kamuoliukus galima valgyti iškart, tačiau geriau palaikykite juos šaldytuve apie valandą, kad susistovėtų ir atsiskleistų skoniai.
  5. 5. Santrauka: Švediški kakaviniai kamuoliukai – tai puikus sprendimas greitam ir sveikesniam saldumynui be kepimo. Jie yra maistingi, sotūs ir tinkami įvairioms dietoms, ypač jei naudojate sviesto ir cukraus alternatyvas.

Raimonda

Gaminau ir labai patiko. Rekomenduoju ir kitiems pamėginti. :)
Atsakyti
Švediški kakaviniai kamuoliukai - chokladbollar saldainiai
Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
(1)