Kepti varškėčiai su cukinija

2025-03-28 Autorius oSkanu.lt

Kepti varškėčiai su cukinija
Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei. Varškėčiai su cukinija yra minkšti, puri ir nepaprastai gardūs. Jie suteikia tradiciniam varškėtukų receptui šviežumo ir lengvumo. Cukinija ne tik praturtina skonį, bet ir suteikia papildomų maistinių medžiagų. Šie varškėčiai yra puikus baltymų šaltinis, todėl ypač tinka sportuojantiems ar tiems, kurie rūpinasi subalansuota mityba. Ruošimas užtrunka vos 15 minučių, o kepimas - dar 10, todėl šis patiekalas idealiai tinka užimtiems žmonėms, norintiems greitai paruošti maistingą ir skanų valgį. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškę galima pakeisti ricotta sūriu, jeigu norite kitokios tekstūros. 
  • Vietoje cukinijos galima naudoti tarkuotą morką, moliūgą arba burokėlį - kiekvienas daržoves suteiks skirtingą skonį ir spalvą. 
  • Kvietinius miltus galima pakeisti avižiniais arba grikių miltais, jei norite sveikesnės alternatyvos. 
  • Kiaušinius galima pakeisti linų sėmenimis (1 valgomasis šaukštas maltų linų sėmenų sumaišytų su 3 valgomaisiais šaukštais vandens atitinka vieną kiaušinį) tiems, kurie nevalgo gyvūninės kilmės produktų.

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai

Svarbu gerai nuspausti cukiniją, kad varškėčiai nebūtų per drėgni. Jei tešla per lipni, galima įdėti dar šiek tiek miltų. Kepimo metu varškėčių nereikėtų per dažnai vartyti - pakanka vieną kartą apversti, kai apatinė pusė gražiai apskrunda. Keptuvę reikėtų įkaitinti iki vidutinės temperatūros, nes per karšta keptuvė gali apdeginti varškėčius iš išorės, o vidus liks neiškepęs. Drėgnos rankos padės lengviau formuoti varškėtukus.

Ingredientai

    • varškė: 250 gramų
    • cukinijos: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 3 šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus (kepimui)
    • smulkinti krapai arba petražolės (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį ir įberkite druskos. Gerai ištrinkite.
  2. 2. Tuomet į kitą dubenį sutarkuokite cukiniją. Jeigu cukinija yra nedidelė, jos nulupti nereikia. Palaikome kelias minutes sutarkuotą cukiniją ir paskui nuspaudžiame atsiradusį skystį.
  3. 3. Tada sudėkite sutarkuotą cukiniją į varškės masę. Jeigu naudosite žalumynus, tada juos susmulkinkite ir sudėkite į dubenį su varške.
  4. 4. Viską gerai išmaišykite ir suberkite miltus. Dar kartą gerai išmaišykite. Tešla turi gautis minkšta ir šiek tiek lipni.
  5. 5. Po to keptuvėje įkaitinkite aliejų. Iš varškės tešlos formuokite drėgnomis rankomis varškėtukus, apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
  6. 6. Labai gardu patiekti su grietine, uogiene ar kitu saldžiu pamėgtu padažu. Skanaus!

Atsakinėjama į Komentarą