Varškės apkepas su ryžių dribsniais

2018-05-30 Autorius Jurgitos skanumai

Varškės apkepas su ryžių dribsniais

Ingredientai

    • varškės: 2 pakelių
    • ryžių dribsnių: 0,5 stiklinės
    • kiaušinių: 2
    • pieno: 0,5 stiklinės
    • cukraus: pagal skonį
    • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos: žiupsnelio
    • sviesto: 1 valgomojo šaukšto
    • džiūvėsėlių: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių ryžių dribsnius užmerkiame su šiltu pienu bei paliekame išbrinkti.
  2. 2. Tada varškę triname su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska bei kiaušiniais iki vienalytės masės. Supilame ryžių dribsnius su pienu bei išmaišome.
  3. 3. Kepimo skardą ištepame sviestu bei pabarstome džiūvėsėliais. Tuomet varškės masę supilame į paruoštą skardą bei kepame maždaug pusvalandį iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaujame!
  4. 4. Pastebėjimas: Jeigu norisi, labai gardu patiekti su natūraliu graikišku jogurtu bei mėgiamais vaisiais...