Mielinė boba su rūgpieniu

2019-01-17 Autorius Elžbieta Monkiewicz (Žaidžiame Virtuvę)

Mielinė boba su rūgpieniu
Gaminant buvo naudojama 26 centimetrų skersmens forma.

Ingredientai

    • mielės: 20 gramų
    • vanduo: 50 mililitrų
    • rūgpienis: 200 mililitrų
    • cukrus: 100 mililitrų
    • miltai: ~900 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • sviestas: 75 gramų (+ sviestas formos patepimui)
    • druska: žiupsnelio
    • rudas cukrus: ~2 šaukštų (formos pabarstymui)
    • džiovinti vaisiai (abrikosai, persikai, geltonos razinos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Visi nurodyti ingredientai privalo būti kambario temperatūros.
  2. 2. Iš pradžių mieles ištirpiname šiltame vandenyje su cukrumi bei 2 šaukštais miltų. Paliekame maždaug 15 minučių, kad mielės suaktyvėtų. Sviestą ištirpiname bei užminkome tešlą iš visų ingredientų (išskyrus sviestą ir rudąjį cukrų formai). Suformuojame rutulį bei paliekame augti (aš pati minkiau iš vakaro ir kildinau per visą naktį šaldytuve).
  3. 3. Kai jau tešlos tūris padvigubės, perminkome bei vėl kildiname. Formą gausiai patepame sviestu bei pabarstome ruduoju cukrumi. Tešlą sudedame į formą bei vėl kildiname maždaug 45 minutes. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku. Atvėsiname kažkur 15 minučių formoje, o paskui ant grotelių. Lepinamės!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau "bobų" receptų rasite: "Bobų" receptai.
Velykiniai keksiukai su varške
(2)
Peri peri vištos marinatas
(2)
Velykinis citrinų keksas
(7)