Japoniški įdaryti kiaušiniai su keptos šoninės traškučiais

2024-03-28 Autorius oSkanu.lt

Japoniški įdaryti kiaušiniai su keptos šoninės traškučiais
Tokių įdarytų kiaušinių skonis iš pirmo kąsnio gali pasirodytu mums visai neįprastas. Bet labai skanu! Toks užkandis nerealiai tinka ir šventiniam stalui. Šį receptą nusižiūrėjau, kai gerais laikais keliavau Japonijoje. Dabar tai vieni mėgstamiausių mūsų šeimos pusryčių.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 12 įdarytų kiaušinių puselių su šonine.

 Beje, neseniai rodžiau kokius patiekalus būtinai gaminsiu šioms Velykoms:
- Velykinė pascha su varške;
- Velykinė užkandėlė krepšeliuose;
- Velykų salotos su kumpiu

Ingredientai

    • kiaušiniai: 6 (kietai virti)
    • mėgstamas majonezas: 1 šaukšto
    • ryžių actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: žiupsnelio
    • garstyčios: 1 šaukšto
    • jalapeno pipirai: 1 (susmulkinto)
    • šoninė: 3 juostelių (pakepiname orkaitėje iki pilno suskrudimo)
    • paprikos milteliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sudedame kiaušinius virti.
  2. verdami kiaušiniai
  3. 2. Išvirtus kiaušinius nulupame.
  4. nulupami virti kiaušiniai
  5. 3. Kiaušinius perpjauname perpus.
  6. kiaušiniai perpjauti perpus
  7. 4. Išimame trynius ir juos sutriname šakute.
  8. 5. Tada į trynių masę dedame mėgstamą majonezą, actą, cukrų, garstyčias, susmulkintą jalapeną ir masę gerai išmaišome.
  9. 6. Tuomet kiaušinių masę krečiame į maišelį, jo kapelį prakerpame ir spaudžiame į kiaušinio baltymus (galima naudoti ir konditerinį maišelį).
  10. 7. Suskrudusią šoninę sutriname rankomis iki stambių trupinių. Juos dedame ant trynių masės.
  11. 8. Viską pabarstome paprikos milteliais, patiekiame ir skanaujame!