Tofu "žuvies" piršteliai – išskirtinis patiekalas, kuriame jūros dumblių aromatas susipina su subtiliu tofu skoniu ir traškia, auksinės spalvos plutele. Kiekvienas gabalėlis, kruopščiai sudėtas ir panardintas į lengvą tešlą, keptas iki tobulo traškumo, atskleidžia puikų skonį. Šie kepsneliai – puikus pasirinkimas užkandžiams ar pagrindiniam patiekalui, kuris džiugins tiek augalinės mitybos mėgėjus, tiek naujų kulinarinių potyrių ieškotojus.
Autorės komentaras - šie kepsneliai yra vienas mano mėgstamiausių veganiškų patiekalų, kurį gaminu tiek per Kalėdas, tiek per Kūčias ir vis bandau parodyt, kad veganai nieko nepraranda atsisakydami gyvūninių produktų :)
Aš labai pamėgau šį „žuvies” variantą gaminti su smulkintu „Nori” lapu ir mažesniais tofu gabaliukais, taip padarydama kepsnelį panašesnį į žuvies konsistenciją ir atkurdama vadinamus žuvies „flakes”.
Bet juos gaminti galima ir daug paprasčiau – ant tofu uždėti nesmulkintą „Nori” lapą, tarsi jį priklijuoti ir apvoliojus tešloje kepti.