Tofu "žuvies" piršteliai

2024-12-16 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Tofu "žuvies" piršteliai
Tofu "žuvies" piršteliai – išskirtinis patiekalas, kuriame jūros dumblių aromatas susipina su subtiliu tofu skoniu ir traškia, auksinės spalvos plutele. Kiekvienas gabalėlis, kruopščiai sudėtas ir panardintas į lengvą tešlą, keptas iki tobulo traškumo, atskleidžia puikų skonį. Šie kepsneliai – puikus pasirinkimas užkandžiams ar pagrindiniam patiekalui, kuris džiugins tiek augalinės mitybos mėgėjus, tiek naujų kulinarinių potyrių ieškotojus.

Autorės komentaras - šie kepsneliai yra vienas mano mėgstamiausių veganiškų patiekalų, kurį gaminu tiek per Kalėdas, tiek per Kūčias ir vis bandau parodyt, kad veganai nieko nepraranda atsisakydami gyvūninių produktų :) 

Aš labai pamėgau šį „žuvies” variantą gaminti su smulkintu „Nori” lapu ir mažesniais tofu gabaliukais, taip padarydama kepsnelį panašesnį į žuvies konsistenciją ir atkurdama vadinamus žuvies „flakes”.

Bet juos gaminti galima ir daug paprasčiau – ant tofu uždėti nesmulkintą „Nori” lapą, tarsi jį priklijuoti ir apvoliojus tešloje kepti.

Ingredientai

    Kepsneliams
    • Tofu: 2 pakuotės (360 g., natural, be priedų)
    • Jūros dublių lapai: 1-2 vnt.
    • Dantų krapštukai: 24 vnt.
    • Aliejus: kepimui
    Kepsnelių tešlai
    • Kvietiniai miltai: 60 g
    • Kukurūzų miltai: 60 g
    • Žuvų prieskoniai: 0,5-1 valg. š.
    • Kepimo milteliai: 2 arb. š.
    • Vanduo: ~150 ml (šaltas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tofu padalinti į tris dalis horizontaliai (dalinant ilgesnį kraštą į tris dalis, kad gautųsi stačiakampiai maždaug 3 cm. pločio ir 5 cm. ilgio) ir jas perpjauti 3-4 kartus nuo krašto (kad formos vis tiek būtų tokie patys stačiakampiai tik plonesni).
  2. 2. Tofu gabalėlius nusausinti popieriniu rankšluosčiu, šiek tiek paspaudžiant, kad ištraukti daugiau drėgmės.
  3. 3. Susmulkinti jūros dumblių lapą su kavamale, rankiniu trintuvu arba neturint šių prietaisų – smulkiai suplėšyti ar smulkiai supjaustyti peiliu. Naudoti du lapus jeigu norisi stipresnio jūros dumblių skonio kepsneliuose.
  4. 4. Kiekvieną tofu gabaliuką iš vienos pusės įspausti į smulkintus jūros dumblių gabaliukus ir dėti vieną ant kito (dėti su ta puse į viršų, ant kurios yra jūros dumbliai).
  5. 5. Paskutinį gabaliuką galima dėti atvirkščiai, kad viršus nebūtų su jūros dumbliais ir jie nenukristų. Taip sudėlioti po 4-5 gabaliukus vieną ant kito krūvelėmis.
  6. 6. Kiekvieną sudėliotą „krūvelę“ atsargiai perpjauti išilgai (kad tofu gabaliukai liktų maždaug 1-1,5 cm. pločio ir apie 5 cm. ilgio), svarbu, kad gabalėliai nenukristų ir išliktų vienas ant kito.
  7. 7. Perpjautus gabalėlius susmeigti dantų krapštuku abiejuose jų galuose – krapštukus pilnai perverti.
  8. 8. Sumaišyti ingredientus tešlai (jei gautųsi labai skysta – įdėti dar miltų, o jei per tiršta – įpilti vandens. Tešla turėtų būti gan tiršta, kad iškart nenukristų nuo tofu kepsnelių).
  9. 9. Keptuvėje įkaitinti aliejų (turėtų būti bent 0,5 cm. arba 1 cm. gylio). Kiekvieną kepsnelį panardinti į tešlą ir dėti į įkaitintą aliejų. Jei daug tešlos nukristų prieš kepimą – galima jau ant keptuvėje esančio kepsnelio uždėti dar šaukštą tešlos.
Tofu "žuvies" piršteliai
Meksikietiški veganiški takos su smulkintu tofu ir gvakamolės padažu
(1)
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
(1)
Keptas tofu sūris su saldžia bulve
(1)
Veganiški karšti sumuštiniai su Tofu "vištiena"
(1)