Autorius apie receptą
Noriu pasiūlyti dar vieną labai skanų ir drėgną apelsinų pyragą, neturintį nei lašo cukraus! Idealiai tinka veganams, nes taip pat jis ir be kiaušinių, labai skanu su augaliniu ar karvės (jei nesate veganas) pienu! Tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams prie kavos ar arbatos, tiek kaip sveikas desertas po pietų ar vakarienės. Veganiškas receptas leis mėgautis šiuo gardumynu visiems, nepriklausomai nuo mitybos įpročių ar apribojimų. Pasiruoškite nepaprastai kvapniam ir skaniam kulinariniam nuotykiui!
Galimos ingredientų alternatyvos - Speltos miltus galima pakeisti viso grūdo kvietiniais miltais, avižiniais miltais arba migdolų miltais, jei norite mažiau angliavandenių turinčios versijos.
- Aliejų galima pasirinkti kokosų, saulėgrąžų arba rapsų – kiekvienas suteiks šiek tiek kitokį aromatinį atspalvį pyragui.
- Datules galima pakeisti figomis, džiovintomis slyvomis arba džiovintais abrikosais, jei neturite datulių.
- Himalajų druską galima pakeisti įprasta jūros druska arba bet kokia kita jums patinkančia druska.
- Sviestą formos ištepimui galima pakeisti kokosų aliejumi, jei norite išlaikyti receptą visiškai veganišką.
- Apelsinų sultis galima pakeisti mandarinų arba greipfrutų sultimis, tai suteiks kitokį citrusinį akcentą.
- Apelsinų žievelę galima derinti su citrinų žievele arba visiškai pakeisti laimo žievele, jei norite intensyvesnio citrusiškumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Naudokite tik ekologiškus apelsinus žievelės tarkavimui, kad išvengtumėte pesticidų ir kitų chemikalų likučių.
- Prieš tarkuojant apelsinų žievelę, gerai nuplaukite vaisius karštu vandeniu ir šiek tiek patrinkite.
- Datules reikia naudoti labai minkštas – jei jos kietos, pamirkykite jas šiltame vandenyje 10-15 minučių.
- Tešlos konsistencija turėtų būti vidutinio tirštumo – nei per skysta, nei per tiršta, reguliuokite ją pridėdami daugiau sulčių arba miltų.
- Pyragą kepkite viduriniame orkaitės aukštyje, kad jis keptų tolygiai.
- Kai tikrinate ar pyragas iškepęs, smeigtuku durkite į kelis skirtingus pyrago taškus, ypač į vidurį.
- Leiskite pyragui pilnai atvėsti prieš pjaustant, taip išlaikysite jo drėgną tekstūrą.
- Pyragas bus dar skanesnis kitą dieną, kai skoniai susigulės.
Atsiliepimai