Noriu pasiūlyti dar vieną labai skanų ir drėgną apelsinų pyragą, neturintį nei lašo cukraus! Idealiai tinka veganams, nes taip pat jis ir be kiaušinių, labai skanu su augaliniu ar karvės (jei nesate veganas) pienu!
Ingredientai
speltos miltai: 1,25 stiklinės
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Himalajų druska: žiupsnelio
aliejus: trečdalio stiklinės
šviežiai spaustos apelsinų sultys: 1 stiklinės
minkštos datulės: 20-25 (supjaustytos, be kauliukų)
nutarkuota apelsinų žievelė: iš 3 vnt.
sviestas (kepimo formos ištepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Kepimo formą ištepame su sviestu bei apibarstome miltais.
3. Tada sumaišome miltus su kepimo milteliais bei druska.
4. Blenderyje ar kombaine susmulkiname iki tyrės datules su apelsinų sultimis.
5. Perkeliame į kitą indą, įpilame aliejų bei nutarkuotą apelsinų žievę. Pilame miltus kartu su kitais ingredientais bei išmaišome iki vientisos masės. Jeigu tešla gavosi labai tiršta, įpilame dar truputį apelsinų sulčių.
6. Po to supilame tešlą į kepimo indą bei kepame maždaug 35-40 minučių, arba kol iškeps, patikrinti galite su mediniu smeigtuku, jis privalo likti švarus.
7. Išimame iš orkaitės bei leidžiame pastovėti apie 10 minučių.
8. Išimame iš kepimo formos bei leidžiame visiškai atvėsti. Skanaujame!