Bananinė duona su rudu cukrumi - geriausias receptas

Autorius apie receptą

Šiek tiek istorijos apie bananinę duoną:

Bananų duona pirmą kartą atsirado Amerikos šeimininkių receptų knygose 1930 metais, kai buvo pradėta populiarinti kepimo miltelius ir kepimo sodą.

Nacionalinė bananų duonos diena yra vasario 23 diena. Bananai pasirodė Jungtinėse Amerikos Valstijose 1870 metais. Prireikė šiek tiek laiko, kad bananai būtų pradėti naudoti įvairiuose desertuose. Tikras bananų duonos receptas buvo leidžiamas receptų knygose Didžiosios depresijos laikotarpiu, kada išradingosios šeimininkės nenorėjo išmesti pernokusių bananų, nes jie vis dar buvo brangus daiktas įsigyti.

Jeigu nesinori daug laiko praleisti prie puodų, būtinai išmėginkite pagaminti bananinę duoną. Atrodo toks visai paprastas receptas, o šiuo fantastišku skoniu galima pasidalinti su visais: šeima ar draugais.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltos arba viso grūdo miltus, tačiau gali prireikti šiek tiek daugiau skysčio dėl kitokios tekstūros.
  • Rudas cukrus: galima pakeisti kokoso cukrumi arba nerafinuotu cukranendrių cukrumi.
  • Sviestas: galima naudoti kokosų aliejų arba augalinį margarino pakaitalą veganinei versijai.
  • Bananai: jei neturite bananų, galima naudoti obuolių tyrę arba keptą moliūgą, tačiau skonis ir tekstūra bus kitokia.
  • Kepimo milteliai: juos galima pakeisti puse kiekio sodos, tačiau būtina įmaišyti šiek tiek rūgšties (pvz., citrinos sulčių).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Naudokite pernokusius bananus: kuo labiau prinokę bananai, tuo saldesnis ir intensyvesnis bus skonis.
  • Nepermaišykite tešlos: maišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų – kitaip duona gali tapti kieta.
  • Tikrinkite kepimo laiką: skirtingos orkaitės skirtingai kepa – naudokite medinį pagaliuką, kad patikrintumėte ar iškepė.
  • Palikite duoną atvėsti formoje: taip ji sutvirtės ir neįtrūks kraštuose.
  • Paskaninkite priedais: galite įmaišyti graikinių riešutų, razinų ar šokolado gabalėlių.

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • sviestas: 250 gramų
    • rudas cukrus: 180 gramų
    • bananai: 2 didelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dideliame inde išmaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. 2. Kitame inde sumaišome rudą cukrų ir sviestą.
  3. 3. Tada bananus nulupame ir sutriname šakutės pagalba.
  4. 4. Bananų tyrelę ir kiaušinius įmaišome į sviestą su cukrumi. Viską išsukame.
  5. 5. Paruoštą bananų ir sviesto mišinį supilame į miltus ir atsargiai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
  6. 6. Kekso formą išklojame su kepimo popieriumi arba saikingai patepame riebalais.
  7. 7. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60-65 minutes.
  8. 8. Išjungus orkaitę, duoną joje palaikome dar maždaug 15 minučių. Skanaujame!

Atsiliepimai

Karališkas slyvų pyragas su morengu
(1)