Autorius apie receptą
Šiek tiek istorijos apie bananinę duoną:
Bananų duona pirmą kartą atsirado Amerikos šeimininkių receptų knygose 1930 metais, kai buvo pradėta populiarinti kepimo miltelius ir kepimo sodą.
Nacionalinė bananų duonos diena yra vasario 23 diena. Bananai pasirodė Jungtinėse Amerikos Valstijose 1870 metais. Prireikė šiek tiek laiko, kad bananai būtų pradėti naudoti įvairiuose desertuose. Tikras bananų duonos receptas buvo leidžiamas receptų knygose Didžiosios depresijos laikotarpiu, kada išradingosios šeimininkės nenorėjo išmesti pernokusių bananų, nes jie vis dar buvo brangus daiktas įsigyti.
Jeigu nesinori daug laiko praleisti prie puodų, būtinai išmėginkite pagaminti bananinę duoną. Atrodo toks visai paprastas receptas, o šiuo fantastišku skoniu galima pasidalinti su visais: šeima ar draugais.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Miltai: vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltos arba viso grūdo miltus, tačiau gali prireikti šiek tiek daugiau skysčio dėl kitokios tekstūros.
- Rudas cukrus: galima pakeisti kokoso cukrumi arba nerafinuotu cukranendrių cukrumi.
- Sviestas: galima naudoti kokosų aliejų arba augalinį margarino pakaitalą veganinei versijai.
- Bananai: jei neturite bananų, galima naudoti obuolių tyrę arba keptą moliūgą, tačiau skonis ir tekstūra bus kitokia.
- Kepimo milteliai: juos galima pakeisti puse kiekio sodos, tačiau būtina įmaišyti šiek tiek rūgšties (pvz., citrinos sulčių).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Naudokite pernokusius bananus: kuo labiau prinokę bananai, tuo saldesnis ir intensyvesnis bus skonis.
- Nepermaišykite tešlos: maišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų – kitaip duona gali tapti kieta.
- Tikrinkite kepimo laiką: skirtingos orkaitės skirtingai kepa – naudokite medinį pagaliuką, kad patikrintumėte ar iškepė.
- Palikite duoną atvėsti formoje: taip ji sutvirtės ir neįtrūks kraštuose.
- Paskaninkite priedais: galite įmaišyti graikinių riešutų, razinų ar šokolado gabalėlių.
Atsiliepimai