Greiti sausainiai su nutella

2025-03-21 Autorius oSkanu.lt

Greiti sausainiai su nutella
Greiti sausainiai su nutella yra tobulas pasirinkimas, kai norisi ko nors saldaus, bet neturite daug laiko. Šis receptas išsiskiria savo paprastumu ir nuostabiu skoniu. Tik trys ingredientai, o rezultatas – minkšti, kvapnūs sausainiai su intensyviu šokolado ir lazdyno riešutų skoniu. Tobulai tinka prie kavos ar arbatos, taip pat puikiai tiks netikėtiems svečiams ar jaukiam šeimos vakarui. Šie sausainiai greitai paruošiami ir dar greičiau suvalgomi! Jų paviršius yra traškus, o vidus išlieka minkštas ir šiek tiek lipnus, kaip ir turi būti geram sausainiui. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite nutellos, galite naudoti kitą riešutų sviestą su šokoladu, pavyzdžiui, namų gamybos šokoladinį lazdyno riešutų kremą arba žemės riešutų sviestą sumaišytą su tirpiu šokoladu. 
  • Kiaušinį galima pakeisti 3 valgomaisiais šaukštais obuolių tyrės vegetariškam variantui. 
  • Vietoje įprastų kvietinių miltų galima naudoti speltų arba viso grūdo miltus, jei norite sveikesnės alternatyvos. 
  • Mėgstantiems įvairovę, galima įmaišyti šaukštelį vanilės ekstrakto ar žiupsnelį druskos, kad išryškintų šokolado skonį. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Ruošiant šiuos sausainius, svarbu nepermaišyti tešlos – pakanka lengvai sumaišyti ingredientus iki vientisos masės. Permaišius tešlą, sausainiai gali tapti kieti. Rekomenduojama naudoti kepimo popierių, kad sausainiai nepriliptų prie skardos. Formuojant sausainius, galite naudoti ledų kaušelį vienodo dydžio gabalėliams gauti. Jei mėgstate minkštesnius sausainius, kepkite juos trumpiau – apie 10 minučių, o jei labiau traškius – 13-14 minučių. 

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje nutellą iki vientisos masės išplakite su kiaušiniu. Įmaišykite miltus.
  2. 2. Paruoštoje kepimo skardoje, šaukštu, dėliokite tešlą. Palikite nemažus tarpus, nes kepant sausainiai išsiplės.
  3. 3. Tuomet kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, maždaug 12-13 minučių.
  4. 4. Iškepusius, keletą minučių palikite skardoje, po to perkelkite ant grotelių pilnai atvėsti. Arba valgykite dar šiltus. Skanaus!

Atsakinėjama į Komentarą

Paprasti šokoladiniai sausainiai
(9)