Labai džiaugiuosi atradusi šį avižinių dribsnių sausainių receptą. Kondensuotas pienas juos papildo idealiai. Tikrai nerealūs prie kavos arba arbatos puodelio. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs.
Ingredientai
avižiniai dribsniai: 300 gramų (ne greitai paruošiamų)
saulėgrąžos: ketvirtadalio stiklinės
migdolų aliejus: 0,5 stiklinės
razinos: ketvirtadalio stiklinės
džiovinti abrikosai: ketvirtadalio stiklines
migdolų drožlės: ketvirtadalio stiklinės
lazdyno riešutai: ketvirtadalio stiklinės
sezamo sėklos: ketvirtadalio stiklinės
kiaušiniai: 1
miltai: 2 valgomųjų šaukštų
cukrus: ketvirtadalio stiklinės
kondensuotas pienas su cukrumi: 1 indelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į didelį dubenį suberkite avižinius dribsnius, saulėgrąžas, migdolų drožles, riešutus ir sezamus. Užpilkite aliejumi, išmaišykite bei palikite pastovėti, kol ruošite kitus ingredientus.
2. Tuomet razinas bei abrikosus užpilkite su verdančiu vandeniu, palaikykite maždaug pusvalandį, nusausinkite, abrikosus supjaustykite į šešias dalis. Viską sudėkite į dubenį su dribsniais.
3. Po to kiaušinį truputį išplakame, supilkite į dubenį, išmaišykite, suberkite miltus, cukrų, išmaišykite bei tada supilkite kondensuotą pieną. Labai gerai išmaišykite, šaukšto pagalba ant kepimo skardos formuokite kauburėlius bei kepkite maždaug 20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaukite!
Elena
Kam tas cukrus dar prie kondensuoto pieno ir džiovintų vaisių?
Atsakyti
Laima
O kiek aliejaus? nes receptūroje jis neminimas.
Atsakyti
Irena
Migdolų aliejaus tikrai paminėtas - 0,5 stiklinės. :)
Elena
Atsakyti
Laima
Atsakyti
Irena