Jeigu vis dar sukate galvą kokius sausainius kepti Kalėdų vakarą, rekomenduoju nedvejoti ir iškepti štai tokius su medumi ir glajumi. Ganėtinai paprasti, bet labai gardūs.
1. Iš pradžių prikaistuvyje ant vidutinio kaitrumo ugnies ištirpiname sviestą su medumi ir meduolių prieskoniais. Atvėsiname.
2. Tuomet kiaušinius išplakame su cukrumi ir sumaišome su atvėsusia medaus mase.
3. Vėl metalinį dubenį dedame ant viryklės su visa mase ir pakaitiname maišydamos.
4. Po truputį beriame išsijotus miltus ir nuolat maišome, kol miltai užsiplikys.
5. Jokiu būdu neleidžiame jiems pridegti. Miltų beriame tiek, kiek galima lengvai maišyti.
6. Kai jau tešla sutirštėja - nukeliame nuo viryklės ir suberiame likusius miltus (tešla privalo lengvai minkytis, būti glotni bei lengvai paklusti).
7. Iškočiojame ir formuojame norimus sausainius.
8. Dedame į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja. Atvėsiname.
9. Glajus: Visus nurodytus ingredientus išplakame iki tokios konsistencijos, kad supylus į dekoravimo maišelį, masė neišbėgtų ir būtų ganėtinai lengva dekoruoti sausainius.
10. Puoškite sausainius kaip tik norisi ir kaip tik fantazija leidžia. Lepinamės!
11. Rekomendacija: Daugiau kalėdinių sausainių receptų rasite: Kalėdiniai sausainiai.
Atsakinėjama į Komentarą