Šiandien noriu Jums parodyti labai paprastą bet man asmeniškai skaniausią prancūzišką varškės pyragą, kurį gaminu jau daug metų. Tiesą pasakius net nepamenu, kur atradau šį receptą, bet jis patiko nuo pat pirmo bandymo. Net nesu visiškai tikra, kodėl dar juo iki šios dienos nepasidalinau su Jumis, bet dabar ištaisau tą klaidą ir skelbiu receptą. Tad imkite jį, gaminkite ir lepinkitės tobulu desertu jau šiandien!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje paprasto sviesto galite naudoti nesūdytą sviestą arba, jei norite lengvesnio varianto, pakeisti dalį sviesto kokosų aliejumi.
- Cukrų galite pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelizuotą skonį, arba naudoti medų (3/4 nurodyto cukraus kiekio).
- Įprastą varškę galima pakeisti ricotta sūriu arba graikišku jogurtu, sumaišytu su mascarpone sūriu.
- Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu (1 arbatinis šaukštelis) arba vanilės ankšties sėklomis.
- Jei norite dar kvapnesnio pyrago, įdėkite citrinos arba apelsino žievelės.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Sviestą geriausia naudoti šaltą, tiesiai iš šaldytuvo - taip gausite trapiausią tešlą.
- Varškę prieš naudojimą galite pertrinti per sietelį, kad įdaras būtų ypač švelnus ir be gumulėlių.
- Jei norite dar tirštenio įdaro, galite įdėti 1-2 valgomuosius šaukštus krakmolo.
- Prieš pjaustant pyragą, leiskite jam visiškai atvėsti - taip jis bus stabilesnis ir lengviau pjaustomas.
- Šį pyragą galima patiekti su šviežiomis uogomis, uogiene arba šlakeliu medaus.
- Pyrago paviršius gali įgauti tamsesnę spalvą kepimo pabaigoje - tai normalu, bet jei matote, kad jis per greitai ruduoja, uždenkite viršų folija
Atsakinėjama į Komentarą