Naminiai Bounty batonėliai

2025-03-21 Autorius oSkanu.lt

Naminiai Bounty batonėliai
Naminiai Bounty batonėliai – tai tobulas desertas tiems, kurie mėgsta šokolado ir kokoso derinį. Šis receptas leis jums sukurti minkštus, sultingus ir nepaprastai skanius batonėlius, kurie primins klasikinį Bounty skonį, tačiau namuose paruošti jie bus dar gardesnį ir be jokių konservantų. Receptas yra gana paprastas, tačiau rezultatas nustebins net pačius išrankiausius saldumynų mėgėjus. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei norite paįvairinti savo namų gamybos Bounty batonėlius, galite išbandyti keletą alternatyvų: 

  • Kokoso drožlės: galite naudoti smulkesnes arba stambesnes kokoso drožles, priklausomai nuo to, kokios tekstūros norite. Taip pat galima dalį kokoso drožlių pakeisti maltais migdolais ar lazdyno riešutais.
  • Grietinėlė: vietoj 32% riebios grietinėlės galima naudoti kondensuotą pieną (tada sumažinkite cukraus kiekį) arba kokosų pieną autentiškesniam skoniui.
  • Cukrus: baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kokosų cukrumi arba medumi, tačiau tuomet masės konsistencija gali šiek tiek skirtis.
  • Šokoladas: tamsus šokoladas gali būti pakeistas pieniniu arba baltuoju šokoladu. Norint intensyvesnio skonio, rinkitės šokoladą su didesniu kakavos kiekiu (70% ir daugiau).
  • Sviestas: sviestą glajui galima pakeisti kokosų aliejumi, kuris puikiai dera su kokoso įdaru.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Formuojant rutuliukus, rankas galima šiek tiek sudrėkinti, kad kokoso masė mažiau liptų prie pirštų.
  • Jei norite idealios formos batonėlių, prieš šaldant masę galite ją ištiesti plonu sluoksniu kepimo popieriumi išklotoje formoje, o vėliau supjaustyti į vienodo dydžio gabalėlius.
  • Saldainius geriausia laikyti šaldytuve, nes kambario temperatūroje jie gali suminkštėti.
  • Prieš mirkymas į šokoladą, kokoso rutuliukus galima trumpam išimti iš šaldiklio, kad šokoladas tolygiau padengtų paviršių.
  • Prieš šokolado sustingimą, galite papuošti batonėlius kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais ar valgomomis blizgučiais.

Ingredientai

    Saldainiams:
    • kokoso drožlės: 200 gramų
    • grietinėlė: 200 mililitrų (32%)
    • cukrus: 90 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    Glajui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vandens vonelėje išlydykite sviestą, cukrų ir grietinėlę.
  2. 2. Vandeniui užvirus palikite ant silpnos ugnies dar maždaug 5 minutėms.
  3. 3. Tuomet į masę suberkite kokoso drožles bei gerai išmaišykite.
  4. 4. Tada iš masės formuokite rutuliukus bei dėkite į šaldiklį kelioms valandoms, o po to galite perdėti į šaldytuvą bei palikti per naktį.
  5. 5. Kol saldainiai dar šaldytuve, ruoškite glajų. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą bei sviestą.
  6. 6. Gautoje masėje išmirkykite kokoso rutuliukus bei dėkite vėl į šaldiklį kelioms valandoms, kol glajus gerai sustings.
  7. 7. Po maždaug trijų valandų jau turėtų būti pilnai paruošti valgyti. Skanaukite!
Grietininis mėlynių pyragas
(5)