Bulviniai virtinukai gnocchi su vištienos ir grietinėlės padažu

2024-11-06 Autorius Indrė - gaminu_sau

Bulviniai virtinukai gnocchi su vištienos ir grietinėlės padažu
Bulviniai virtinukai gnocchi su vištienos ir grietinėlės padažu - šis kreminis vištienos ir gnocchi patiekalas su saulėje džiovintais pomidorais ir špinatais – tai puikus būdas mėgautis šiltais, jaukiais skoniais viename inde. Pirmiausia apkepinta vištiena praturtina skonį, o svieste pakepinti česnakai suteikia subtilų aromatą. Gnocchi troškinasi tiesiog grietinėlės ir sultinio padaže, sugerdami visą kreminį skonį, o špinatai prideda gaivos ir spalvos. Dėl vieno puodo ruošimo šis receptas yra puikus sprendimas greitai vakarienei, kurią galima patiekti tiesiai iš keptuvės.

Redaktorės Vaidos komentaras - puikus, gardus, sušildantis patiekalas. Tiesiog tobulas pasirinkimas vėsios dienos vakarienei. Bulviniai virtinukai ypač mėgstami vaikų, tik ar valgys padažą su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais, nuspėti negaliu :)

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną supjaustyti mažais kubeliais ir sudėti į gerai įkaitintą keptuvę su truputėliu aliejaus.
  2. 2. Vištieną apibarstyti prieskoniais, druska ir pipirais. Išmaišyti ir iškepti. Atidėti.
  3. 3. Toje pačioje keptuvėje ištirpinti gabalėlį sviesto ir sudėti traiškytą česnaką. Kepti kol paskleis aromatą.
  4. 4. Tuomet į keptuvę įdėti dar gabalėlį sviesto, suberti prieskonius ir smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus.
  5. 5. Taip pat į keptuvę supilti sultinį ir grietinėlę. Išmaišyti ir leisti užvirti.
  6. 6. Į paruoštą padažą sudėti gnocchi (nevirtus), suberti keptą vištieną. špinatus. išmaišyti ir uždengti, primažinti kaitrą.
  7. 7. Viską troškinti tol, kol gnocchi bus pilnai išvirę (virimo laikas nurodytas ant pakuotės).
Bulviniai virtinukai gnocchi su vištienos ir grietinėlės padažu

Atsakinėjama į Komentarą

Bulvių pica su silke
(1)