Virtinukai su bulvių ir sūrio įdaru

2018-10-30 Autorius oSkanu.lt

Virtinukai su bulvių ir sūrio įdaru
Virtinukai su bulvių ir sūrio įdaru – tai tradicinis patiekalas, kuris džiugina paprastumu ir sodriu skoniu. Minkšta tešla, pagaminta iš miltų ir vandens, apgaubia švelnų bulvių ir sūrio įdarą, kuris suteikia virtinukams ypatingą tekstūrą ir malonų skonį. Šis derinys puikiai subalansuoja sūrumą ir kreminį minkštumą, sukuriant patiekalą, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji.
Virtinukai dažnai patiekiami su lydytu sviestu, grietine ar mėgstamu padažu, kuris dar labiau išryškina jų skonį. Tai puikus pagrindinis patiekalas, kuris šildo ir suteikia jaukumo jausmą.

Redakcijos komentaras - labai gardu dar ir pakepinti keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol šonai dailiai apskrunda. Patiekti su grietine arba spirgučių padažu.

Daugiau receptų virtinukam galite rasti čia

Ingredientai

    Tešlai:
    • Miltai: ~500 g
    • Kiaušiniai: 3 vnt. (dideli)
    • Grietinė: 2-3 valg. š.
    • Vanduo: 0,75-1 puodelio
    Įdarui:
    • Bulvės: ~500-700 g
    • Sviestas: 2 valg. š.
    • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
    • Svogūnai: 1 vnt. (vidutinio dydžio)
    • Česnakas: 1 skiltelė
    • Varškės sūris: ~100-150 g (arba fermentinis sūris sumaišytas su puse varškės sūrio)
    • Druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių tešlai dideliame dubenyje lengvai paplakame kiaušinius, krečiame grietinę, supilame vandenį, suberiame miltus, užminkome tešlą (miltų kiekį reguliuojame, tešla privalo gautis beveik nelimpanti prie rankų). Tešlą įdedame į maišelį arba apgaubiame maistine plėvele bei kol gaminsime įdarą pailsiname šaldytuve.
  2. 2. Tuomet gaminame įdarą. Bulves nulupame bei išverdame pasūdytame vandenyje.
  3. 3. Tuo tarpu, kol verda bulvės, susmulkintą svogūną bei česnaką pakepiname ant sviesto ir aliejaus.
  4. 4. Tada išvirusias bulves dar karštas pertriname per sietelį. Sukrečiame pas jas kepintą svogūną bei užtrupiname varškės sūriu (arba užtarkuojame fermentiniu sūriu). Viską gerai permaišome, paragaujame, ir jeigu reikia dar paskaniname druska, dar kartą gerai išmaišome / išminkome.
  5. 5. Tešlą ištraukiame iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame dalį tešlos, apvalia formele (pvz. stikline) išspaudžiame blynelius, į kiekvieną blynelį dedame įdaro bei gražiai užspaudžiame kraštelius. Tą patį padarome ir su kita tešlos dalimi.
  6. 6. Dideliame puode įpilame vandens, jeigu reikia pasūdome, kaitiname kol užvirs. Dedame daugiausia po 10 suformuotų virtinukų, užvirus verdame maždaug 3-5 minutes.