Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru

2020-02-20 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru
Šaltanosiai ir ne kitaip. Man labai labai gražus šių virtinukų pavadinimas, todėl kitaip jų ir nevadinu.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 330 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • druska: žiupsnio
    Uogų įdarui:
    • mėlynės: 1 stiklinės
    • cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto
    Padažui:
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: žiupsnio
    • mėgstamos uogos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus berkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę, ten muškite kiaušinį ir berkite druskos. Masę pamaišykite.
  2. 2. Tuomet supilkite vandenį. minkykite tešlą, kol ši taps elastinga bei minkšta.
  3. 3. Galite pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
  4. 4. Mėlynes pabarstykite cukrumi.
  5. 5. Po to tešlą iškočiokite, taurele arba specialia formele išspauskite apskritimus.
  6. 6. Dėkite mėlynių įdaro ir gražiai užspauskitme kraštelius.
  7. 7. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10-12 minučių.
  8. 8. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir sudėkite grietinę. Padažą maišykite, kol cukrus ištirps ir jis taps vientisas.
  9. 9. Išvirusius virtinukus apšlakstykite padažu, pabarstykite uogomis. Patiekite ir skanaukite!
  10. patiekti virtinukai su mėlynių įdaru
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau virtinukų receptų rasite: Virtinukai.