Virti tinginiai - tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris yra ne tik skanus, bet ir lengvai pagaminamas. Jie pasižymi švelniu varškės skoniu ir minkšta tekstūra, kuri tirpsta burnoje. Tinginiai yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko skanaus, bet neturite daug laiko gaminti. Jų paprastas receptas leidžia pagaminti skanius virtinukus vos per keliolika minučių. Be to, šis patiekalas yra puikus būdas panaudoti varškę, kuriai artėja galiojimo laikas.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradiciškai virti tinginiai gaminami iš varškės, galite eksperimentuoti su įvairiais variantais. Vietoje įprastos 9% riebumo varškės galite naudoti liesesnę 5% riebumo varškę, jei norite sumažinti kalorijų kiekį, arba riebesnę 15% varškę, jei norite kreminio skonio. Miltus galima pakeisti viso grūdo miltais, speltos miltais ar net kukurūzų krakmolu (naudojant 2/3 įprasto kiekio) dietiniams variantams. Kiaušinį galima pakeisti šaukštu natūralaus jogurto arba šlakeliu aliejaus, jei esate alergiški kiaušiniams. Padažui vietoje sviesto galite naudoti kokosų aliejų, o vietoje grietinės -
graikiško jogurto ir vandens mišinį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Gaminant tinginius, svarbu nemaigyti tešlos per daug, kad virtinukai būtų minkšti ir puri. Jei norite, kad jie būtų dar puresnės tekstūros, leiskite tešlai pastovėti šaldytuve apie 30 minučių prieš formavimą. Virtinukus į verdantį vandenį dėkite po kelis, ne visus iš karto, kad nesuliptų. Vandenį geriau sūdyti stipriau nei įprastai - tai padės išlaikyti virtinukų formą ir suteiks jiems daugiau skonio. Pagamintus virtinukus galima užšaldyti vėlesniam naudojimui - tiesiog išdėliokite juos ant padėklo, užšaldykite, o paskui supilkite į maišelį ar indą.
Ernesta
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Putinas
Atsakyti
Martynas
Atsakyti
Euforija
Vaiva
Atsakyti
Birutė
Atsakyti
Sengalvėlė
Atsakyti
Saulė
Atsakyti
Gitana
Atsakyti