Balta mišrainė su žaliu agurku

2024-11-21 Autorius Kristina Zibartė

Balta mišrainė su žaliu agurku
Balta mišrainė – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, dažnai sutinkamas šventiniuose staluose. Ši mišrainė, dar vadinama Olivjė salotomis, yra mėgstama dėl savo sotumo ir įvairiapusiškumo. Klasikinė balta mišrainė ruošiama su marinuotais agurkais, tačiau šis receptas siūlo gaivesnę versiją, naudojant šviežius žalius agurkus. Tai suteikia patiekalui lengvumo ir šviežumo, puikiai derančio su kitais ingredientais.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Mėsa: Vietoje virtos dešros galite naudoti virtą ar rūkytą vištieną, jautieną ar net tuną, jei norite žuvies skonio.
  • Agurkai: Jei neturite šviežių agurkų, galite naudoti marinuotus agurkus ar raugintus agurkus, kurie suteiks mišrainei kitokį, tačiau taip pat malonų skonį.
  • Majonezas: Norėdami lengvesnės versijos, dalį majonezo galite pakeisti graikišku jogurtu arba grietine.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Daržovių virimas: Bulves ir morkas virkite su lupenomis, kad išsaugotumėte daugiau maistinių medžiagų ir skonio.
  • Ingredientų pjaustymas: Visi ingredientai turėtų būti supjaustyti vienodo dydžio mažais kubeliais, kad mišrainė būtų vienalytė ir estetiška.
  • Prieskoniai: Nepamirškite paragauti mišrainės prieš patiekiant ir, jei reikia, papildomai pagardinkite druska bei pipirais.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 300 kcal 

Ingredientai

    • Virta dešra (daktariška): 250 g
    • Virti kiaušiniai: 6 vnt.
    • Virtos bulvės: 250 g
    • Virtos morkos: 2 vnt.
    • Švieži agurkai: 3 vnt.
    • Konservuoti žalieji žirneliai: 200 g
    • Majonezas: 250 ml
    • Druska: pagal skonį
    • Malti juodieji pipirai: pagal skonį
    • Žalumynai (papuošimui): 1 šakelė 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite ingredientus: Virkite bulves ir morkas su lupenomis, kol suminkštės.
  2. 2. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite, nulupkite ir taip pat supjaustykite kubeliais.
  3. 3. Supjaustykite likusius ingredientus: Šviežius agurkus ir virtą dešrą supjaustykite tokio pat dydžio kubeliais kaip ir kitas daržoves.
  4. 4. Paruoškite žirnelius: Konservuotus žirnelius nusunkite ir, jei pageidaujate, nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  5. 5. Sumaišykite ingredientus: Dideliame dubenyje sumaišykite supjaustytas bulves, morkas, kiaušinius, agurkus, dešrą ir žirnelius.
  6. 6. Pagardinkite: Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
  7. 7. Įdėkite majonezo: Įdėkite majonezą ir švelniai, bet gerai išmaišykite, kad visi ingredientai pasidengtų padažu.
  8. 8. Patiekite: Mišrainę perkelkite į serviravimo indą, papuoškite smulkintais žalumynais ir patiekite.
  9. 9. Santrauka: Balta mišrainė su žaliu agurku – tai gaivi tradicinio patiekalo versija, puikiai tinkanti tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Švieži agurkai suteikia lengvumo, o derinys su kitais ingredientais užtikrina sotumą ir puikų skonį. Šis receptas leidžia eksperimentuoti su ingredientais, pritaikant jį pagal savo skonį ir turimus produktus.
Recepto autorius Kristina Zibartė

Atsakinėjama į Komentarą