Mano vištienos krūtinėlės kepsnys, atrodantis kaip blynai, toks rudeninis, spalvotas ir tarsi subalansuotas vyrams, bet puikiai tinkamas ir moterims. Jeigu dar nemėginote šio recepto, tai nieko nelaukdami, imkite ir pasigaminkite. Valgysite ir pirštelius laižysite, nes taip skanu.
Man asmeniškai prie šių blynų labiausiai tinka
šviežių daržovių salotos ir
bulvių košė, bet puikiai tiks ir kitas Jūsų pamėgtas
garnyras.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje vištienos krūtinėlės filė galite naudoti kalakutienos krūtinėlę arba vištienos šlaunelių mėsą be kaulų.
- Jei neturite fermentinio sūrio, puikiai tiks ir mozzarella, čederis ar kitas jūsų mėgstamas lydus sūris.
- Bulvių krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba universaliais miltais.
- Vietoje majonezo galite naudoti graikišką jogurtą arba grietinę, nors skonis bus šiek tiek kitoks.
- Česnaką galite pakeisti česnakų milteliais (1 skiltelė ≈ 1/4 arbatinio šaukštelio miltelių).
- Jei neturite svogūnų laiškų, galite naudoti svogūno galvą, smulkiai supjaustytą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vištienos gabalėlius stenkitės supjaustyti vienodo dydžio, kad jie tolygiai iškeptų.
- Jei masė atrodo per skysta, įdėkite dar šiek tiek krakmolo arba fermentinio sūrio.
- Aliejų keptuvėje įkaitinkite gerai, bet ne per daug, kad blynai nesudegtu ir iškeptų tolygiai.
- Kepkite vidutiniu karščiu, kad vištiena spėtų iškepti viduje, o išorė gražiai apskrustų.
- Jei keptuvė maža, kepkite mažesnius blynus, kuriuos bus lengviau apversti.
- Iškeptus blynus galite trumpai padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
- Patiekite karštus, tačiau jie skanūs ir atvėsę.
Robertas
Atsakyti