"Žento" blynai iš vištienos krūtinėlės su majonezu ir sūriu

2025-03-01 Autorius oSkanu.lt

"Žento" blynai iš vištienos krūtinėlės su majonezu ir sūriu
Mano vištienos krūtinėlės kepsnys, atrodantis kaip blynai, toks rudeninis, spalvotas ir tarsi subalansuotas vyrams, bet puikiai tinkamas ir moterims. Jeigu dar nemėginote šio recepto, tai nieko nelaukdami, imkite ir pasigaminkite. Valgysite ir pirštelius laižysite, nes taip skanu.

Man asmeniškai prie šių blynų labiausiai tinka šviežių daržovių salotos ir bulvių košė, bet puikiai tiks ir kitas Jūsų pamėgtas garnyras.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje vištienos krūtinėlės filė galite naudoti kalakutienos krūtinėlę arba vištienos šlaunelių mėsą be kaulų.
  • Jei neturite fermentinio sūrio, puikiai tiks ir mozzarella, čederis ar kitas jūsų mėgstamas lydus sūris.
  • Bulvių krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba universaliais miltais.
  • Vietoje majonezo galite naudoti graikišką jogurtą arba grietinę, nors skonis bus šiek tiek kitoks.
  • Česnaką galite pakeisti česnakų milteliais (1 skiltelė ≈ 1/4 arbatinio šaukštelio miltelių).
  • Jei neturite svogūnų laiškų, galite naudoti svogūno galvą, smulkiai supjaustytą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vištienos gabalėlius stenkitės supjaustyti vienodo dydžio, kad jie tolygiai iškeptų.
  • Jei masė atrodo per skysta, įdėkite dar šiek tiek krakmolo arba fermentinio sūrio.
  • Aliejų keptuvėje įkaitinkite gerai, bet ne per daug, kad blynai nesudegtu ir iškeptų tolygiai.
  • Kepkite vidutiniu karščiu, kad vištiena spėtų iškepti viduje, o išorė gražiai apskrustų.
  • Jei keptuvė maža, kepkite mažesnius blynus, kuriuos bus lengviau apversti.
  • Iškeptus blynus galite trumpai padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
  • Patiekite karštus, tačiau jie skanūs ir atvėsę.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės filė: 500 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • česnakai: 3 skiltelių
    • majonezas: 3 šaukštų
    • bulvių krakmolas: 2 šaukštų
    • svogūnų laiškai: 3-4 šakelių
    • krapai: nedidelio ryšulėlio
    • fermentinis sūris: 50 gramų
    • Himalajų druska: trupučio
    • malti pipirai: trupučio
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. 2. Sūrį sutarkuokite, česnakus išspauskite, svogūnų laiškus bei krapus susmulkinkite ir dėkite į dubenį su krūtinėlės filė.
  3. 3. Tuomet muškite kiaušinius, berkite bulvių krakmolą, dėkite majonezą, berkite prieskonius bei ganėtinai gerai išmaišykite.
  4. 4. Dėkite į šaldytuvą 60 minučių.
  5. 5. Tada į keptuvėje įkaitintą aliejų šaukštu dėkite tešlos bei formuokite blyną.
  6. 6. Kepkite, kol įgauna auksinę spalvą (maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės). Patiekite su mėgiamu garnyru.
  7. 7. Pastebėjimas: Blynai turėtų būti per visą keptuvę, bet manoji didelė, ko gero, nesugebėčiau apversti, todėl nerizikavau.
"Žento" blynai iš vištienos krūtinėlės su majonezu ir sūriu
"Žento" blynai iš vištienos krūtinėlės su majonezu ir sūriu

Robertas

Man kaip pica i didele petelne tilpo tai keturias dalis padariau keturios porcijos
Atsakyti
Blynų tortas Petsonas
(2)