Šie cukinijų blynai su varške ir žalumynai gaunasi tikrai pikantiški ir "daržovingi", jeigu galima tokį žodį naudoti. Mūsų šeimai labai patinka šis receptas ir dažnai juo pasinaudojame, kai būna pats cukinijų sezonas. Rekomenduoju jau šiandien tai padaryti ir Jums. Apsivalgymas bus garantuotas!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Varškę galima pakeisti graikišku jogurtu arba ricotta sūriu, jei norite šiek tiek kitokio skonio.
- Krapus galima pakeisti petražolėmis, baziliku ar kitais mėgstamais žalumynais.
- Jei nemėgstate laiškinio česnako, galite naudoti paprastą česnaką arba svogūną.
- Miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais, avižiniais miltais arba net kokosų miltais, jei norite eksperimentuoti su skirtingais skoniais ir maistine verte.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, labai svarbu gerai nusausinti sutarkuotą cukiniją – galite ją lengvai paspausti per marlę ar virtuvinį rankšluostį, kad pašalintumėte perteklinį skystį. Tai padės išvengti per drėgnų blynų. Kepimo metu palaikykite vidutinę temperatūrą – per karšta keptuvė gali sudeginti blynus iš išorės, kol vidus dar neiškepęs. Blynai bus skanesni, jei juos patieksite iškart po kepimo, kol jie dar šilti ir traškūs iš išorės.
Atsakinėjama į Komentarą