Naminės mėsainių bandelės

2024-12-06 Autorius Rugilė - maistassielai

Naminės mėsainių bandelės
Naminės mėsainių bandelės – tai minkštos, purios ir šviežios bandelės, kurios tobulai papildo bet kurį mėsainį. Pagamintos su meile ir natūraliais ingredientais, šios bandelės pasižymi švelniu sviesto aromatu ir subtiliu saldumu, kuris išryškina mėsainių įdarų skonius.
Šios bandelės yra ne tik skanios, bet ir vizualiai patrauklios – jų auksinė plutelė puošta sezamo sėklomis, kurios suteikia papildomo tekstūros žavesio. Dėl natūralios sudėties ir šviežumo jos puikiai dera su įvairiais ingredientais – nuo klasikinės jautienos paplotėlio iki vegetariškų ar veganiškų alternatyvų.
Idealiai tinka:
  • Namuose ruošiamiems mėsainiams;
  • Užkandžių sumuštiniams su daržovėmis, sūriais ar padažais;
  • Kepyklėlės stiliaus pusryčių sumuštiniams.
Puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina namų gamybos skonį ir nori sukurti išskirtinį patiekalą nuo pagrindų.

Ingredientai

    • Miltai: 400 g
    • Cukrus: 30 g
    • Mielės: 7 g (sausos)
    • Druska: 8 g
    • Pienas: 200 g
    • Sviestas: 50 g (kambario temperatūros)
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Sezamo sėklų mišinys: apibarstyti

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pieną šiek tiek pašildyti, įberti 2 arb. š. cukraus, suberti mieles, viską išmaišyti, uždengti ir leisti apie 10 min suaktyvėti.
  2. 2. Į dubenį suberti miltus, druską ir likusį cukrų. Išmaišyti.
  3. 3. Tuomet į miltus įmušti vieną kiaušinį, supilti pieną su mielėm ir viską išmaišyti.
  4. 4. Sviestą supjaustyti mažesniais gabaliukais.
  5. 5. Tešlą dėti ant stalo, šiek tiek pabarstyto miltais. Į tešlą įspausti sviestą ir minkyti, kol tešla taps vientisa bei nelimpanti prie rankų.
  6. 6. Užminkytą tešlą perkelti į plonai aliejumi išteptą indą, uždengti ir bent 2 val. palaikyti, kad pakiltų.
  7. 7. Atidengus tešlą išimti iš indo, suformuoti rutulį ir padalinti į lygias 6-10 dalių (priklausomai kokio dydžio bandelių norisi).
  8. 8. Suformuojam rutuliukus.
  9. 9. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, su didesniais tarpais kilimui.
  10. 10. Uždengti ir leisti dar kartą pakiltį 1-2 val.
  11. 11. Įkaitinam orkaitę iki 200 C temperatūros.
  12. 12. Kol orkaitė kaista, dubenėlyje paplakti antrą kiaušinį ir juo aptepti pakilusias bandeles.
  13. 13. Bandeles apiberti sezamų sėklomis.
  14. 14. Bandeles dėti kepti apie 12-15 min, kol gražiai apskrunda.
Receptų autorė maistassielai