Scones - tai tokios nuostabios angliškos bandelės / duonelės. Įprastai jos būna apvalios, bet gali būti ir trikampės. Šitaip tauposi tešla bei laikas, nes reikia tik iškočioti gražų apvalų tešlos gabaliuką ir ir tarsi tortą padalinti jį į trikampius. Taipogi, pjaustant labai svarbu ne brūžinti peiliu per tešlą, o vienu judėsiu iš viršaus ją nupjauti. Apvaliems sconsams idealiai tiks metaliniai apvalūs žiedai.
Bandelės yra gan iškilusios, bet iškyla jos visai ne nuo mielių, o nuo kepimo miltelių. Dar vienas itin svarbus aspektas - nepadaryti tešlos, iš kurios pjausit bandeles per daug plonos. Manau, kad tai buvo mano pačios klaida, nes būčiau norėjusi, kad manieji sconsai būtų kiek aukštesni.
Sconsai gana dažnai būna pasaldinti, su razinomis arba panašiais ingredientais. Šįkart aš juos gaminau sūrius su nuostabiu ingredientu - kanapių sėklomis, kurias mėginau jau ne pirmą kartą. Sumaltos, jos turi itin švelnų aromatą, kuris kažkiek primena riešutus, o gal tiksliau reiktų sakyti skrudintas riešutų luobeles.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi apie 20 scones.
Rasa Medvedeva
Atsakyti