Mielinės velykinės bandelės su aguonomis

Autorius apie receptą

Vienos skaniausių bandelių su aguonomis! Bandelės su aguonomis labai dailiai papuoš Jūsų Velykų stalą, tuo nei kiek neabejoju! Bandelėms aš pati rinkausi jau paruoštą aguonų mišinį, kurį galima rasti daugumoje parduotuvių. Aš sunaudojau visą didelę skardinę, bet galima naudoti ir mažesnę, tikrai užtenka. Iš bandelių tešlos taip pat šauniai galima išsikepti ir pyragą-bulką, kurią galima kepti ir be aguonų. 
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoj margarino galite naudoti tokį patį kiekį sviesto, kuris suteiks bandelėms dar sodresnį skonį.
  • Jei neturite grietinės, galite ją pakeisti natūraliu jogurtu arba riebia varške, išmaišyta su šlakeliu pieno.
  • Sausas mieles galima pakeisti šviežiomis mielėmis (21 gramas), tik prieš naudojimą jas reikia aktyvuoti šiltame piene su žiupsneliu cukraus.
  • Jei neturite paruošto aguonų įdaro, galite pasigaminti patys: 400 gramų aguonų užpilkite verdančiu pienu, palikite išbrinkti, nusausinkite, sutrinkite su 150-200 gramų cukraus ir pagardinkite medumi bei vaniliniu cukrumi.
  • Aguonų įdarą galite praturtinti razinomis, džiovintomis spanguolėmis, abrikosais, obuoliais ar kitais mėgstamais džiovintais vaisiais.
  • Cukraus kiekį galite reguliuoti pagal skonį, ypač jei naudojate jau pasaldintą aguonų įdarą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Norint, kad mielinės bandelės su aguonomis pavyktų tobulai, verta atkreipti dėmesį į šiuos patarimus:
 
  • Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros – taip tešla geriau kils.
  • Tešlos kildinimui pasirinkite šiltą vietą be skersvėjų – idealiausia temperatūra yra apie 30-35°C.
  • Minkyti tešlą reikia pakankamai ilgai, kad ji taptų elastinga ir glotni – tai užtikrina pūrių ir minkštų bandelių rezultatą.
  • Jei norite, kad bandelės būtų dar minkštesnės, prieš kepimą dar kartą aptepkite jas kiaušinio plakiniu.
  • Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės, todėl stebėkite bandeles – kai viršus gražiai paruduoja, jos jau iškepusios.
  • Iškepusias bandeles galite aptepti medumi, ištirpintu sviestu arba papuošti cukraus glazūra.
  • Bandelės geriausiai skanios tą pačią dieną, bet gerai laikosi sandariame inde 2-3 dienas, o atšaldytas visada galima pašildyti orkaitėje.

Ingredientai

    Tešlai (12-14 didelių bandelių):
    • miltai: 650 gramų
    • šiltas pienas: 125 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • margarinas: 110 gramų
    • cukrus: 140 gramų
    • grietinė: 100 gramų
    • sausos mielės: 7 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • paruoštos, saldžios aguonos: 650-850 gramų skardinės
    Bandelių aptepimui:
    • kiaušinių tryniai: 1
    • saulėgrąžų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į pieną supilkite mieles, išmaišykite, kol mielės ištirps bei palikite šiltoje vietoje maždaug 15 minučių.
  2. 2. Dubenyje gerai išplakite kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, paskui įmaišykite grietinę.
  3. 3. Tuomet margariną ištirpinkite mikrobangėje, palikite pravėsti.
  4. 4. Viename dideliame inde sumaišykite 500 gramų miltų su druska, viduryje padarykite duobutę, supilkite mieles, šiek tiek pamaišykite šaukštu. Supilkite kiaušinių masę, išmaišykite naudodamos mikserį.
  5. 5. Tada supilkite sviestą, maišykite mikseriu. Kai masė sunkiai maišosi - pradėkite minkyti, ir įminkykite likusius 150 gramų miltų. Man pačiai užteko lygiai 650 gramų, bet jeigu tešla labai limpa prie rankų - įminkome šiek tiek daugiau. Tešlą reikia minkyti maždaug 7-10 minučių, kol tešla taps elastinga, beveik nelips prie rankų.
  6. 6. Paskui, iš tešlos suformuokite rutulį dėkite į miltais pabarstytą dubenį, pabarstykite rutulį miltais, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti maždaug pusantros valandos.
  7. 7. Ant kepimo skardos patieskite kepimo popieriaus.
  8. 8. Pakilusią tešlą perminkykite. Padalinkite tešlą į 12 arba 14 nedidelių gabaliukų, kiekvieną gabaliuką iškočiokite į pailgą apvalų lapelį, maždaug 0,3 centimetro storio.
  9. 9. Ant tešlos lapelio uždėkite ~3 arbatinius šaukštelius aguonų masės, ištepkite tolygiai, tik palikite maždaug vieną centimetrą nuo krašto, kuriuo baigsite vynioti bandelę.
  10. 10. Suvyniokite pailgą bandelę, gerai užspauskite galus, dėkite ant kepimo popieriaus, šitaip suformuokite visas bandeles.
  11. 11. Tarp bandelių palikite maždaug 3 centimetrų atstumą, kad kildamos nesusiliestų. Bandeles uždenkite virtuviniu rankšluosčiu bei palikite kilti maždaug 60 minučių.
  12. 12. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  13. 13. Bandeles aptepkite kiaušinio bei aliejaus mišiniu, apibarstykite cukrumi ir kepkite maždaug 40-50 minučių.
  14. 14. Bandelės jau yra iškepusios, kuomet viršus gražiai parudęs.
  15. 15. Jeigu norisi, viršų galima papuošti mėgstama glazūra, bet tai nėra būtina. Skanaus!
Mielinės velykinės bandelės su aguonomis
Mielinės velykinės bandelės su aguonomis

Atsiliepimai

Mini bandelės su feta
(1)
Karamelinės cinamoninės bandelės
(1)
Keto bandelės su lašinukais
(1)
Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
(1)