Mielinės velykinės bandelės su aguonomis

2024-03-30 Autorius oSkanu.lt

Mielinės velykinės bandelės su aguonomis
Vienos skaniausių bandelių su aguonomis! Bandelės su aguonomis labai dailiai papuoš Jūsų Velykų stalą, tuo nei kiek neabejoju! Bandelėms aš pati rinkausi jau paruoštą aguonų mišinį, kurį galima rasti daugumoje parduotuvių. Aš sunaudojau visą didelę skardinę, bet galima naudoti ir mažesnę, tikrai užtenka. Jeigu nenorite naudoti jau paruošto aguonų mišinio, tada aguonas reikia sutrinti su cukrumi. Bandeles taip pat galite pagardinti ir razinomis arba kitomis džiovintomis uogomis bei vaisiais. Iš bandelių tešlos taip pat šauniai galima išsikepti ir pyragą-bulką, kurią galima kepti ir be aguonų. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 12-14 didelių bandelių.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 650 gramų
    • šiltas pienas: 125 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • margarinas: 110 gramų
    • cukrus: 140 gramų
    • grietinė: 100 gramų
    • sausos mielės: 7 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • paruoštos, saldžios aguonos: 650-850 gramų skardinės
    Bandelių aptepimui:
    • kiaušinių tryniai: 1
    • saulėgrąžų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į pieną supilkite mieles, išmaišykite, kol mielės ištirps bei palikite šiltoje vietoje maždaug 15 minučių.
  2. 2. Dubenyje gerai išplakite kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, paskui įmaišykite grietinę.
  3. 3. Tuomet margariną ištirpinkite mikrobangėje, palikite pravėsti.
  4. 4. Viename dideliame inde sumaišykite 500 gramų miltų su druska, viduryje padarykite duobutę, supilkite mieles, šiek tiek pamaišykite šaukštu. Supilkite kiaušinių masę, išmaišykite naudodamos mikserį.
  5. 5. Tada supilkite sviestą, maišykite mikseriu. Kai masė sunkiai maišosi - pradėkite minkyti, ir įminkykite likusius 150 gramų miltų. Man pačiai užteko lygiai 650 gramų, bet jeigu tešla labai limpa prie rankų - įminkome šiek tiek daugiau. Tešlą reikia minkyti maždaug 7-10 minučių, kol tešla taps elastinga, beveik nelips prie rankų.
  6. 6. Paskui, iš tešlos suformuokite rutulį dėkite į miltais pabarstytą dubenį, pabarstykite rutulį miltais, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti maždaug pusantros valandos.
  7. 7. Ant kepimo skardos patieskite kepimo popieriaus.
  8. 8. Pakilusią tešlą perminkykite. Padalinkite tešlą į 12 arba 14 nedidelių gabaliukų, kiekvieną gabaliuką iškočiokite į pailgą apvalų lapelį, maždaug 0,3 centimetro storio.
  9. 9. Ant tešlos lapelio uždėkite ~3 arbatinius šaukštelius aguonų masės, ištepkite tolygiai, tik palikite maždaug vieną centimetrą nuo krašto, kuriuo baigsite vynioti bandelę.
  10. 10. Suvyniokite pailgą bandelę, gerai užspauskite galus, dėkite ant kepimo popieriaus, šitaip suformuokite visas bandeles.
  11. 11. Tarp bandelių palikite maždaug 3 centimetrų atstumą, kad kildamos nesusiliestų. Bandeles uždenkite virtuviniu rankšluosčiu bei palikite kilti maždaug 60 minučių.
  12. 12. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  13. 13. Bandeles aptepkite kiaušinio bei aliejaus mišiniu, apibarstykite cukrumi ir kepkite maždaug 40-50 minučių.
  14. 14. Bandelės jau yra iškepusios, kuomet viršus gražiai parudęs. Skanaukite!
Bandelės / Pyragėliai su vištiena
(6)
Mielinės mėsainių bandelės
(1)
Bemielės cinamoninės bandelės su riešutais
(4)
Keto bandelės su lašinukais
(1)