Niekad neatsisakau jaučio liežuvio. Čia, Lietuvoje, jaučio liežuvis laikomas delikatesu ir jo kaina gan didelė. Kai kuriose šalyse jis parduotuvėse padėtas šunų maisto skyriuose ir kaina jo perpus pigesnė. Dar kitose šalyse šio produkto iš vis neįsigysite, nebent nuvyksite į mažas mėsininkų parduotuves, kurie jau pripratę prie keistų imigrantų prašymų, tad teks sugrįžti po kelių dienų jo atsiimti.
Skandinavai nėra pratę valgyti jaučio liežuvį, jie žiūri įtartinai ir rauko nosis, todėl likau nustebusi, kai viename norvegiškame žurnale radau receptą, kuriame buvo ir jaučio liežuvis. Be abejonės, man parūpo paragauti kitaip pagaminto liežuvio. Ir kaip gi aš pati anksčiau nesusimąsčiau, kad liežuvį galima valgyti ne tik šaltą, ne tik su majonezu ir jame paskendusiais konservuotais žirneliais. Labai labai skanus man šis derinys. Turbūt dėl to ir naujų minčių niekad nekilo kaip kitaip jį paruošti. Nors tiesą sakant, norvegai irgi neišsivertė be žirnelių. Recepte liežuvį siūlo patiekti su trumpai apvirtomis šviežiomis daržovėmis, svieste pakepintomis morkytėmis, smidrais bei žirneliais.
Rekomenduoju išbandyti ir jums!!
Atsakinėjama į Komentarą