Praėjo jau daugiau nei du mėnėsiai, nuo mano atostogų Turkijoje, o aš vis dar neįkėliau Jums jokio turkiško recepto. Tad šią klaidą taisau jau dabar pat. Tikriausiai daugeliui kebabai iškart asocijuojasi su kebabų kioskeliais. Jų galima rasti bene ant kiekvieno kampo. Net mažuose miesteliuose jų dabar pilna. Bet patys skaniausi kebabai man asmeniškai yra ne pas mus, o Berlyne. Tokių skanių kebabų kaip ten man dar neteko ragauti. Ypatingai šios užeigos populiarios naktimis, kai visi grįžta iš naktinių klubų.
Beveik visuose tokiuose kebabinėse įprastai daromi kebabai yra iš mėsos pjausnių, suvertų ant iešmo ir kaitinamų vertikaliai. Tai vadinamasis döner kebab. Tuo tarpu kebabu Artimuosiuose Rytuose yra vadinama itin daug mėsiškų patiekalų. Tai ir patiekalai iš maltos, kapotos, pjaustytos ir panašios mėsos. Net mums įprastas šašlykas, kartais yra vadinamas kebabu - shish kebab. Mėsos kotletai taip pat vadinami kebabai. Pagaminti turkišką kebabą iš maltos (kapotos) jautienos arba avienos paruošti tikrai lengva. Tad šį kartą apie tokį ir papasakosiu. Būtinai pamėginkite! :)
Patarimas: Šis patiekalas yra tinkamas kepti tiek lauke, ant žarijų, bet idealiai pavyksta ir virtuvėje, tiesiog ant keptuvės.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 4 kebabiukai.