Įdaryta vištienos krūtinėlė su Philadelphia ir špinatais, kepta kamado tipo grilyje

2025-04-02 Autorius oSkanu.lt

Įdaryta vištienos krūtinėlė su Philadelphia ir špinatais, kepta kamado tipo grilyje
Jeigu ieškote sultingo, skanaus ir baltymų kupino patiekalo, kuris patiktų tiek sveikos mitybos besilaikantiems, tiek grilio entuziastams, įdaryta vištienos krūtinėlė su Philadelphia ir špinatais bus puikus pasirinkimas. Tai itin lengvai paruošiamas, tačiau nepaprastai skanus patiekalas, kurio viduje slypi kreminis sūrio ir špinatų derinys. Kepant kamado tipo grilyje, vištiena išlieka sultinga, o jos paviršius tampa gražiai apskrudės.

Kamado tipo griliai leidžia mėgautis ypač tolygia ir aromatinga kepimo kokybe, kuri suteikia patiekalui dar daugiau skonio. Šis receptas puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti artimuosius ar draugus.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlė – vietoje jos galima naudoti vištienos šlauneles be kaulo, kalakutienos filė ar net kiaulienos nugarinės gabalėlius.
  • Philadelphia sūris – galima pakeisti kitu kreminiu sūrio produktu, pavyzdžiui, ricotta, mascarpone ar net feta, jeigu norisi intensyvesnio skonio.
  • Špinatai – jeigu neturite špinatų, juos galima pakeisti lapiniais kopūstais (kale) arba rukola.
  • Prieskoniai – galite eksperimentuoti su prieskoniais: pridėti rūkytos paprikos, kajeno pipirų ar itališkų žolelių.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kad vištiena būtų ypač sultinga, galima ją pamarinuoti valandą ar dvi su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir šiek tiek medaus.
  • Naudojant kamado grilį, stenkitės palaikyti stabilią 170°C temperatūrą, kad vištiena kepdamasi neprarastų drėgmės.
  • Jei neturite maistinio termometro, galite patikrinti vištienos paruoštumą peiliu – išpjovus mėsa turėtų būti balta, o sultys – skaidrios.

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 2 vnt. (apie 500 g)
    • Philadelphia kreminis sūris: 100 g
    • Špinatai: 50 g (smulkinti)
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Alyvuogių aliejus: 1 valg. šaukštas
    • Česnakas: 1 skiltelė (smulkinta)
    • Citrinų sultys: 1 arb. šaukštelis
    • Rūkytos paprikos milteliai: 1 arb. šaukštelis
    • Džiovintos itališkos žolelės: 1 arb. šaukštelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite vištieną: Vištienos krūtinėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Išilgai jų padarykite gilius pjūvius, bet neperpjaukite iki galo, kad susidarytų kišenė.
  3. 3. Pagaminkite įdarą: Smulkintus špinatus sumaišykite su Philadelphia kreminiu sūriu ir smulkintu česnaku. Pagal skonį įdėkite druskos, pipirų ir citrinų sulčių.
  4. 4. Pripildykite vištieną: Gautą įdarą tolygiai sudėkite į vištienos kišenes.
  5. 5. Prieskoniuokite: Vištienos krūtinėles apibarstykite druska, juodaisiais pipirais, rūkyta paprika ir itališkomis žolelėmis.
  6. 6. Paruoškite grilį: Kamado tipo grilių įkaitinkite iki 170°C. Naudokite netiesioginę kaitrą arba deflektorių, kad vištiena keptų tolygiai.
  7. 7. Kepkite vištieną: Dėkite vištieną ant grotelių ir kepkite apie 20 minučių, kol vidinė temperatūra pasieks 70°C.
  8. 8. Pateikite: Leiskite vištienai kelias minutes "pailsėti" ir tuomet patiekite su šviežiomis daržovėmis ir/ar virtais ryžiais.
Įdaryta vištienos krūtinėlė su Philadelphia ir špinatais, kepta kamado tipo grilyje
Įdaryta vištienos krūtinėlė su Philadelphia ir špinatais, kepta kamado tipo grilyje
Įdaryta vištienos krūtinėlė su Philadelphia ir špinatais, kepta kamado tipo grilyje
Įdaryta vištienos krūtinėlė su Philadelphia ir špinatais, kepta kamado tipo grilyje
Įdaryta vištienos krūtinėlė su Philadelphia ir špinatais, kepta kamado tipo grilyje

Atsakinėjama į Komentarą

Skaniausia apelsininė vištiena
(5)
Višta puode (susmulkinta ir troškinta gabaliukais)
(2)
Vištiena kepta su apelsinų-rozmarino sviestu
(1)