Jeigu ieškote sultingo, skanaus ir baltymų kupino patiekalo, kuris patiktų tiek sveikos mitybos besilaikantiems, tiek grilio entuziastams, įdaryta vištienos krūtinėlė su Philadelphia ir špinatais bus puikus pasirinkimas. Tai itin lengvai paruošiamas, tačiau nepaprastai skanus patiekalas, kurio viduje slypi kreminis sūrio ir špinatų derinys. Kepant kamado tipo grilyje, vištiena išlieka sultinga, o jos paviršius tampa gražiai apskrudės.
Kamado tipo griliai leidžia mėgautis ypač tolygia ir aromatinga kepimo kokybe, kuri suteikia patiekalui dar daugiau skonio. Šis receptas puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti artimuosius ar draugus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos krūtinėlė – vietoje jos galima naudoti vištienos šlauneles be kaulo, kalakutienos filė ar net kiaulienos nugarinės gabalėlius.
- Philadelphia sūris – galima pakeisti kitu kreminiu sūrio produktu, pavyzdžiui, ricotta, mascarpone ar net feta, jeigu norisi intensyvesnio skonio.
- Špinatai – jeigu neturite špinatų, juos galima pakeisti lapiniais kopūstais (kale) arba rukola.
- Prieskoniai – galite eksperimentuoti su prieskoniais: pridėti rūkytos paprikos, kajeno pipirų ar itališkų žolelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kad vištiena būtų ypač sultinga, galima ją pamarinuoti valandą ar dvi su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir šiek tiek medaus.
- Naudojant kamado grilį, stenkitės palaikyti stabilią 170°C temperatūrą, kad vištiena kepdamasi neprarastų drėgmės.
- Jei neturite maistinio termometro, galite patikrinti vištienos paruoštumą peiliu – išpjovus mėsa turėtų būti balta, o sultys – skaidrios.
Atsakinėjama į Komentarą