Orkaitėje kepta triušiena arba vištiena su daržovėmis

2020-02-08 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta triušiena arba vištiena su daržovėmis
Orkaitėje pagaminti patiekalai yra mano patys mano mėgstamiausi. Ir jeigu nuolatos kartojate, kad neturite laiko gaminti - tai štai jums nuostabi išeitis. Sudėkite viską į kepimo indą ir pašaukite kepti - tiek to darbo!

Ingredientai

    • triušienos mėsa troškinimui, kepimui: 250 gramų (galima pakeisti vištiena)
    • džiovintas maltas česnakas: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta kalendra: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • aliejus: šlakelio
    • poras: gabaliuko
    • vyšniniai pomidorai: 10
    • pievagrybiai: ~100-150 gramų
    • juodosios alyvuogės be kauliukų: 1 saujelės
    • tarkuotas kietasis sūris: ~20 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį sudedame smulkiais kubeliais supjaustytą triušieną, suberiame česnaką, kalendrą, papriką, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. 2. Tuomet įpilame šlakelį aliejaus, suberiame pusžiedžiais supjaustytą porą ir viską gerai išmaišome.
  3. 3. Į kepimo indą sudedame triušieną, ant viršaus išdėliojame išilgai perpjautus pomidorus, perpus - pievagrybius, sudedame alyvuoges ir užberiame sūrio.
  4. 4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  5. 5. Patiekiame su mėgiamu garnyru: virtomis bulvėmis, bulvių koše, ryžiais arba kitomis mėgiamomis daržovėmis. Skanaus!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau triušienos receptų rasite: Triušienos receptai.
Schnitzel - Šnicelis iš triušienos su pievagrybių padažu
(4)
Graikiškas mėsos ir baklažanų apkepas "Moussaka"
(1)
Orkaitėje keptas triušis su daržovėmis
(2)
Keptas elnienos kumpis su mėlynių padažu ir salierų koše
(1)